"Саме тому вагнерівці так фанатично намагаються захопити Бахмут": Буданов про союз Прігожина та Суровікіна

|
Версия для печатиВерсия для печати

Вагнерівці так сильно хочуть захопити місто Бахмут через те, що власник їх ПВК Євгєній Прігожин і командувач російськими військами в Україні Сєргєй Суровікін уклали союз. Тепер ці двоє хочуть довести свою силу.

Про це розповів під час інтерв'ю The New York Times очільник ГУР МО Кирило Буданов.

Він зауважив, що політичні амбіції Прігожина часто диктують тактику російських військових на південному сході Донбасу.

Що стосується Суровікіна, то він пішов на такий союз, аби протистояти міністру оборони РФ Сєргєю Шойгу. До того ж саме внаслідок такої коаліції важке озброєння перейшло від російської армії до бойовиків ПВК "Вагнера".

"Тут є тільки ідеологічне та медійне питання. Саме тому підрозділи "Вагнера" так фанатично намагаються захопити це місто (Бахмут, – ред.). Їм потрібно показати, що вони – сила, і вони можуть зробити те, що не змогла зробити російська армія. Ми це ясно бачимо і розуміємо", – розповів начальник ГУР.

Буданов додав, що окупація Бахмута не є стратегічно важливим завданням, проте вона може покращити позиції окупантів та відкрити їм дорогу до інших міст Донбасу.

WSJ пише, що битва за Бахмут стала визначальним випробуванням для перспектив армії Росії в Україні. Видання зазначає, що майбутнє міста є критично важливим для Євгєнія Прігожина, довіреної особи Владіміра Путіна, яка постійно критикує командирів регулярної армії РФ, виставляючи "Вагнер" як найкращу бойову силу країни. Прігожин отримав доступ до російських в’язнів і щедрого державного фінансування після того, як пообіцяв захопити Бахмут багато місяців тому.

До речі, ще на початку листопада колишній політичний в'язень та російський бізнесмен Міхаїл Ходорковський заявив, що власник ПВК "Вагнера" стоїть за призначенням генерала Сєргєя Суровікіна. За словами Ходорковського, "кухар Путіна" у Росії має більший вплив у політиці, ніж, приміром, глава МЗС Сєргєй Лавров чи міністр оборони Сєргєй Шойгу.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]