Коломойський відгуляв на весіллі судді Барсук, яка раніше ухвалювала рішення у його справах (ОНОВЛЕНО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Бізнесмен Ігор Коломойський був гостем на весіллі судді Північного апеляційного господарського суду Марини Барсук (у дівоцтві Дідиченко), яка ухвалювала рішення у низці справ, в яких фігурував олігарх.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на джерела:

Через декілька хвилин Цензор.НЕТ "зніс" це повідомлення, але його встигло передивитися 16030 глядачів. Скрін станом на 16:50/16.08.2024:

Згідно із Єдиним державним реєстром судових рішень суддя Барсук ухвалювала рішення у двох справах, пов'язаних із Ігорем Коломойським.

Перша пов'язана із позовом "Нікопольського заводу феросплавів" до "ПриватБанку".  

У 2009 році "ПриватБанк" надав заводу, який пов'язують із Коломойським, кредит на $36,1 млн. Постановою Північного апеляційного господарського суду $35 млн заборгованості було скасовано.

Друга справа стосується ПАТ "Укрнафта", яку пов'язують із Коломойським. 

Колегія суддів, у складі якої перебувала Барсук, лишила в силі рішення суду про стягнення з державного бюджету 1,77 млн грн на користь "Укрнафти" як матеріальну шкоду.

Також суддя ухвалювала рішення у справах, пов'язаних із підсанкційним бізнесменом Павлом Фуксом.

У першій колегія суддів, у складі якої була Барсук залишила в силі рішення суду першої інстанції, яке було на користь ТОВ Кредит Фінанс (компанію пов'язують із Фуксом).

А в другій колегія, у складі якої була Барсук, залишила в силі рішення суду першої інстанції, яке було на користь ТОВ Вердикт Капітал (також пов'язують із Фуксом).

 

Редакція Цензор.НЕТ намагалася зв'язатися із суддею Мариною Барсук, але додзвонитися до неї не вдалося. Видання готове висвітлити її позицію.

Нагадаємо: Шевченківський суд Києва продовжив для бізнесмена Ігоря Коломойського запобіжний захід до 2 вересня - тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1,9 млрд грн. Про це повідомила речниця Офісу генерального прокурора Надія Максимець Укрінформу. Інформації про внесення застави Коломойським у ЗМІ не було.

Заарештований бізнесмен та медіавласник Ігор Коломойський не перебуває в установі, яка підпорядковується Міністерству юстиції України. Про це повідомив очільник Мін'юсту Денис Малюська в ефірі національного телемарафону. На запитання, чи сидить Коломойський у платній камері, міністр юстиції відповів: «Ні. Він навіть не сидить в установі Міністерства юстиції. Він знаходиться в установі, якою керує Служба безпеки України. Там немає платних камер. Там, напевно, всі камери однакові».

Також нагадаємо: начебто Коломойський отримав підозру в організації замовного вбивства.

2 вересня 2023 року СБУ оголосила Ігорю Коломойському підозру в легалізації майна, отриманого шахрайським шляхом. Того ж дня Коломойський прибув до Шевченківського райсуду Києва, де йому обрали запобіжний захід у справі про шахрайство - арешт на 60 днів із можливістю внесення застави у 509 млн грн.

Позаштатний радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко заявляв, що в матеріалах справи про шахрайство Коломойський фігурує як громадянин Ізраїлю та Кіпру. Проте видання "Цензор.НЕТ" опублікувало відео обрання Коломойському запобіжного заходу, під час якого суддя назвав підозрюваного громадянином України.

Ігорю Коломойському інкримінують шахрайство та протиправне заволодіння чужим майном.

Пізніше Коломойському та ще 5 особам – колишнім працівникам банківської установи детективи НАБУ повідомили про підозру в заволодінні понад 9,2 млрд грн коштів ПриватБанку.

15 вересня 2023 року СБУ поінформувала, що олігарху повідомили про третю підозру щодо незаконного заволодіння 5,8 млрд грн. 

25 вересня 2023 року в Київському апеляційному суді відбулося засідання у справі олігарха Коломойського. Його відвідали колишній очільник МКІП Олександр Ткаченко та телеведучі телеканалу "1+1", які погодилися взяти олігарха на поруки.

28 листопада 2023 року Шевченківський районний суд Києва продовжив термін тримання під вартою олігарха Ігоря Коломойського до 26 січня 2024 року.

21 грудня 2023 року Апеляційний суд залишив Коломойського під вартою, водночас зменшивши розмір застави з 3 млрд 891 млн грн до 2 млрд 650 млн грн.

22 січня Шевченківський районний суд Києва залишив бізнесмена Ігоря Коломойського під вартою до 2 березня із заставою у розмірі 2,65 млрд грн, а згодом продовжив арешт до 2 червня 2024 року, але зменшив заставу - з 2,4 млрд грн до 1,96 млрд грн. 

Згодом Коломойський отримав нову підозру щодо замовлення вбивства директора юридичної компанії задля особистої помсти. У четвер, 9 травня, бізнесмену обрали запобіжний захід - тримання під вартою до 7 липня 2024 року.

Зображення: скріншоти з відео

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

19:11
Генералу-рашисту, який планував «бліцкриг» із захоплення Харкова повідомлено підозру
18:32
В Україні хочуть відмінити вручення у школах золотих і срібних медалей.
17:10
СБУ затримала ексзаступницю голови Волинської ОВА, яка «заробляла» на ухилянтах
16:18
Байден заявив що США працює над зняттям обмежень щодо далекобійної зброї для України
15:04
У Києві якась сволота напала на митрополита Кримського та Сімферопольського
14:17
Поліцейські затримали бандита Вадю Шерсть який знущався з ветерана у Смілі
12:35
Новий радник Зеленського хвалився, що коли приймав присягу свідомо пропустив частину про захист конституційного ладу
11:17
Приблизно 20% масла і сиру в Україні є фальсифікованими
10:20
Засудженого за держзраду помічника депутата «Слуги народу» обмінюють до Росії
09:13
Лише 17% українців вважають, що телемарафон не втратив своєї важливості

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]