СБУ показала фото обшуків з будинку «Паши Мерседеса» та опублікувала його телефонні розмови: це покидьок

|
Версия для печатиВерсия для печати

Що фото, що перехоплені записи розмов не залишають байдужим.

Служба безпеки вручила митрополиту УПЦ МП Павлу підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Спецслужба провела обшуки у будинку настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебедя) та показала фото з місця слідчих дій.

Крім того, СБУ опублікувала фрагменти телефонних розмов митрополита Павла, відомого також як «Паша Мерседес». Зокрема, на перехоплених розмовах чути, як Лебідь радіє тимчасовій окупації Херсона, а повномасштабне вторгнення РФ до України називає «війною Америки та Росії до останнього українця».

Крім того, митрополит Павло говорить, нібито Україна сама винна у повномасштабному нападі, адже «спровокувала» Москву. А про західні регіони «Паша Мерседес» говорить, нібито там немає українців, «це все Польща» та «Угорщина». Тероборонівців Лебідь називає «ублюдками» і стверджує, що «нема там ніякої оборони».

Також із опублікованих розмов стає зрозуміло, що попри повномасштабне вторгнення РФ настоятель Києво-Печерської Лаври підтримує зв'язок із Москвою. Разом з тим він закликає вірян молитися за Московського патріарха Кіріла. Останній своєю чергою благословляє російських військових на вбивство українців.

Зранку, 1 квітня, з'явилося відео, на якому митрополит Павло заявив, що о 7:30 СБУ вручила йому підозру та почала проводити обшуки. Про статті, які інкримінують Лебідю, повідомляли ЗМІ, що згодом підтвердило СБУ.

Згодом стало відомо, що Павла Лебідя викликають на допит. Суд вже почав розглядати питання щодо обрання «Паші Мерседесу» запобіжного заходу.

Угорі: двоє покидьків - владімір путін і екс-настоятель Києво-Печерської лаври Павло Лебідь, скріншот з відео

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]