Серед республіканців зростає бажання позбавити Україну допомоги США - WSJ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Ідея відмовити Києву в американській допомозі популярна не лише серед частини конгресменів, а й серед виборців, лояльних до Республіканської партії.

Більшість американців підтримують забезпечення України допомогою на тлі затяжної війни з Росією. Але ця підтримка стала партійною проблемою, оскільки республіканці все більше виступають проти її збереження. Про це пише Wall Street Journal, вказуючи на результати власного опитування. Військова і фінансова підтримка України стала одним з гарячих політичних питань за лічені дні до виборів, які визначать, яка з партій буде контролювати Конгрес. Частина республіканців в Палаті представників більше не хоче зберігати потік допомоги в Україну, пояснюючи це тим, що їм важко виправдати витрати за кордоном на тлі внутрішніх проблем, таких як інфляція і економічна невизначеність.

Близько 30% опитаних сказали Wall Street Journal, що, на їхню думку, адміністрація Джо Байдена робить надто багато, щоб допомогти Києву. Це значне зростання з березня, коли цей показник не перевищував 6%. Воно пов’язане зі зміною настроїв серед виборців Республіканської партії. Тепер 48% з них вважають, що американська допомога Україні надто велика. Кількість виборців-республіканців, які стверджують, що Вашингтон недостатньо допомагає українцям, скоротилася до 17%. Хоча в березні так вважав 61% опитаних.

Також опитування Wall Street Journal виявило, що 57% респондентів підтримують відправку додаткової фінансової допомоги Україні для підтримки її воєнних зусиль, 37% виступили проти. Найбільше за додаткову фінансову допомогу виступають американці-демократи - 81%. Таку ж позицію займають 35% республіканців і 45% незалежних.

«Україні потрібно самій вести свою битву, а нам краще триматися подалі. У нас тут так багато проблем: кордони, злочинність, інфляція, - нам потрібно подбати про своїх людей в країні», - сказав 54-річний Келлі Карпентер з Монтати, який підтримує Республіканську партію.

Прихильник Демократичної партії з Техасу Ерік Рамос сказав виданню, що він підтримує збереження допомоги для України. Однак, проблеми, які стосуються самих США, повинні бути пріоритетними.

«Потрібен баланс між тим, на що ми витрачаємо гроші для себе, і тим, що потрібно іншим народам. Потрібно подбати спочатку про себе, перш ніж допомагати іншим», - вважає він.

В Конгресі підтримка збереження допомоги для України почала розвалюватися, оскільки багато республіканців в Палаті представників пропонують використати ці гроші або на протистояння з Китаєм, або на вирішення економічним проблем в США. Видання пише, що позапартійні аналітики прогнозують перемогу Республіканської партії на виборах наступного тижня. В такому разі лідер республіканської меншості в нижній палаті Конгресу Кевін МакКарті, швидше за все, стане спікером. Минулого місяця він пообіцяв, що Конгрес не буде видавати щедрі «не заповнені чеки» Україні, якщо більшість в Палаті представників сформують республіканці.

Фото: з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

18:03
Автівки на потреби армії: який транспорт можуть забрати
16:24
Голову райсуду на Дніпропетровщині взяли на хабарі
16:15
Антитютюнові активісти заплуталися у власній бухгалтерії і не хочуть звітувати за отримані гранти
14:18
ПЦУ спростувала міф про те, що жінкам неможна перебувати у церква в брюках і з непокритою головою
12:59
Щільність застосування дронів на бахмутському напрямку небачена раніше — військовий
10:55
Шабунін: Офіс Генпрокурора закрив понад 1,2 тис. проваджень щодо бізнесу, проте лише 2 з них належать БЕБ, яке "стриже" підприємців
09:02
Офіс генпрокурора після аудиту закрив кожну п'яту справу проти бізнесу, найбільше "туфти" плодить ДБР "імені Татарова"
08:27
Українські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 25 квітня
20:00
У четвер дощитиме на Правобережжі, на півдні та на сході до +26°С

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]