Шахрайська ОЗУ керівників Полтавської облради має намір обікрасти бюджет області через нову кримінальну "схему"

|
Версия для печатиВерсия для печати

Складна економічна ситуація на двох обласних комунальних підприємствах — «Полтававодоканал» і «Полтаватеплоенерго», а також намагання керівництва Полтавської ОВА нарешті навести лад на штучно збанкрутілих підприємствах — штовхає корумповане керівництво Полтавської обласної ради на подальші злочинні оборудки. Мета яких - будь за що зберегти за собою контроль за КП «Полтававодоканал» і «Полтаватеплоенерго».

За джерелами місцевого видання «Полтавщина», керівництво обласної має намір об’єднати ци два підприємства. 

Офіційна заявлена причина об’єднання комунальних підприємств — держава не компенсує касовий розрив, викликаний фактичними тарифами для споживачів та зростаючими у ціні електроенергією (для водоканалу) та газу (для теплоенерго). Одна із складових проблеми — це брак працівників. Окрему кількість робітників мобілізували, а нового припливу кадрів немає.

Неофіційна причина, яка відома як керівництву Полтавської ОВА, так і керівництву УСБУ, ГУ НП у Полтавській області, місцевому бізнесу - намагання місцевого злочинного угруповання контролювати фінанси цих двох підприємств-монополістів.

Про те, хто входить в цю ОЗУ, детально розписано у статті Вкрадена Полтавщина.

Очолює це злочинне угруповання Олександр Біленький (НА ФОТО), голова Полтавської обласної ради. Про його антиукраїнську діяльність можна дізнатися з наступних публікацій:

Про останні антиукраїнські справи цієї шайки можна дізнатися тут:

«Полтававодоканал» вважає, що чинний тариф на воду потрібно підвищити на 48%. На підприємстві порахували, що економічно обґрунтований тариф на воду наразі складає 50 грн/м³, а не 33,76 грн/м³. Паралельно водоканал подав до суду на НКРЕКП для отримання компенсації 67 млн грн — це сума збитків, яка виникла внаслідок того, що регулятор не погоджує нові тарифи. А поки водоканал рахує економічний тариф та судиться з Нацрегулятором, АТ «Полтаваобленерго» попереджає, що може вимкнути його виробничі потужності через борг на суму 100 млн грн.

Не краща ситуація й на підприємстві «Полтаватеплоенерго», яке обіцяли з 1 січня перевести на Оператора останньої надії. Якщо раніше підприємство сплачувало майже 8 грн за м³, то був ризик сплачувати більше 25 грн за м³. Теплоенерго у січні вдалося утримати старий тариф на газ і перепідписати з «Нафтогаз Трейдингом» договір на місяць. Наразі стоїть питання укласти новий місячний договір вже на лютий.

"Звичайно, ідея про об’єднання підприємств має право на життя. Депутати облради можуть її підтримати. Однак, є проблема, на яку не зможе вплинути орган місцевого самоврядування: якщо тарифи для теплоенерго віднедавна почала встановлювати обласна рада, то для водоканалу тарифи погоджує НКРЕКП, державний орган. І якщо у подальшому новий тариф для водоканалу не буде погоджено, то цей фінансовий тягар перекладеться на теплоенерго зокрема й на платників податків області взагалі", - пише "Полтавщина".

Тобто, йдеться про оборудку, мета якої обікрасти бюджет області - тобто всіх мешканців Полтавської області.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]