"Слуга народу" продовжує системну діяльність, яка руйнує Державу Україна (ПРИКЛАД)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Комітет Ради під керівництвом «слуги народу» Іонушаса хоче врятувати топкорупціонерів від покарання мобілізацією – у ЦПК зазначили, що правоохоронний комітет погодив версію відповідного законопроєкту до другого читання.

Комітет Верховної Ради з правоохоронної діяльності, 7 травня, узгодив фінальну версію законопроєкту №11079-1 про мобілізацію засуджених осіб, яким депутати хотіли «відмазати» топкорупціонерів від покарання нібито мобілізацією до війська, передає «Центр протидії корупції». Вказано, що згодом цей документ мають направити в сесійну залу парламенту на голосування.

Засідання правоохоронного комітету, який очолює «слуга народу» Сергій Іонушас, мало відбутися вчора, 6 травня. Однак його перенесли на 7 травня. 

У ЦПК зазначили, що до цього засідання депутати справді змінили текст законопроєкту. І нова версія документа не дозволяє уникнути покарання народним депутатам та держслужбовцям, що займають особливо відповідальне становище.

Однак, у ЦПК підкреслили, що законопроєкт лишає лазівку для:

  • вже засуджених організаторів корупційних схем;
  • суддів та прокурорів, які або вже отримали вирок за корупцію або можуть його отримати в майбутньому;
  • керівників та заступників керівника офісу президента.

Як приклад, до таких категорій відносяться Ігор Коломойський чи контрабандист Вадим Альперін. А також «куратор» корупції в «Укрзалізниці» та співробітник Служби безпеки України Артем Шило.

Подіну версію законопроєкту підтримали такі члени комітету:

  • Сергій Алексєєв (Європейська Солідарність);
  • Володимир Арешонков (група Довіра);
  • Олександр Бакумов (Слуга народу);
  • Олександр Дануца (Слуга народу);
  • Володимир Захарченко (Слуга народу);
  • Сергій Іонушас (Слуга народу);
  • Олег Колєв (Слуга народу);
  • Вʼячеслав Медяник (Слуга народу);
  • Сергій Мінько (група Довіра);
  • Владлен Неклюдов (Слуга народу);
  • Юлія Яцик (Слуга народу);
  • Максим Павлюк (Слуга народу).

У ЦПК звернули увагу, що комітет ВРУ з правоохоронної діяльності під керівництвом Іонушаса не вперше намагається протягнути законопроєкт, який може дозволити корупціонерам уникнути покарання за свої злочинні дії. Раніше він відмовився повністю скасувати так звані поправки Лозового.

«ЦПК наголошує, що законопроєкт №11079-1 створює додаткові корупційні ризики та суперечить зобов’язанням України щодо руху до Європейського Союзу стосовно посилення боротьби з корупцією», – заявили в ЦПК.

Там додали, що для уникнення таких ризиків під час голосування вже у сесійній залі депутати можуть проголосувати за подані до законопроєкту правки 20 та 21, які виключають з переліку засуджених, вирок щодо яких виносить Вищий антикорупційний суд. Або ж парламентарі можуть підтримати поправку 22, яка виключає всі особливо тяжкі й тяжкі корупційні злочини.

Нагадаємо, у першому читанні Верховна Рада ухвалила законопроєкт №11079-1 під час засідання 10 квітня. Тоді документ підтримав 281 народний депутат.

Ще про антиукраїнську діяльність "слуги народу" Сергія Іонушаса ви можете дізнатися з таких публікацій:

На фото вгорі (ліворуч): уродженець російського міста Ленінград, "слуга народу" Сергій Іонушас відомий своєю системною антиукраїнською діяльністю - в угрупованні Коломойського він відповідає за прийняття таких законів в Раді, які гарантують безкарність членам ОЗУ Іогря Коломойського та осіб, які представляють інтереси цього злочинного угруповання в органах державної влади України, включно з Офісом Президента. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]