Spiegel: Німеччина може націоналізувати німецьку ділянку «Північного потоку-2»

|
Версия для печатиВерсия для печати

Через дефіцит газу Міністерство економіки Німеччини розглядає сценарій націоналізації німецької ділянки газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє Комерсант, з посиланням на Spiegel та його власні джерела. Видання уточнює, що влада ФРН планує зрізати труби на підводній ділянці газопроводу і підключити їх до плавучого ЗПГ-терміналу. Це відбувається на тлі скорочення постачання газу з росії «Північним потоком».

За інформацією видання, влада ФРН планує з'єднати з мобільним терміналом ЗПГ відрізок газопроводу, що веде з суші під воду. "Наприкінці газопроводу знаходиться повна розподільна мережа з компресорами і трубопроводами, якими газ може транспортуватися безпосередньо в південну Німеччину", - підкреслює Spiegel перевага можливого плану німецького уряду.

Відповідно до нещодавно прийнятих у Бундестазі законів федеральний уряд отримав право «радикально втручатися» у газовий ринок у ФРН. На тлі труднощів із постачанням газу з росії «Північним потоком» німецький кабмін розглядає нетрадиційні способи закупівлі природного газу. 

Минулого тижня «Газпром» знизив прокачування газу «Північним потоком» на 40%. У ФРН те, що сталося, розцінили як прояв політичного тиску. 

Офіційні особи ФРН не виключають повного припинення постачання газу «Північним потоком». 

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]