Справа про вбивство Гандзюк: суд визнав винним Мангера та Левіна в замовленні та організації нападу на активістку

|
Версия для печатиВерсия для печати

Дніпровський райсуд Києва виніс вирок Владиславу Мангеру та Олексію Левіну, яких обвинувачують у замовленні та організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

Обох визнали винними, оголосила суддя.

Мангер, як замовник, та Левін, як організатор, отримали по 10 років в’язниці з урахуванням попереднього ув'язнення з 2019 року. Крім того, вони винні виплатити родині Гандзюк компенсацію моральної шкоди у розмірі 15 мільйонів гривень.

Водночас суд вирішив стягнути із засуджених на користь держави 153 тисячі гривень судового збору. Заставу за Мангера в сумі 1 млн грн стягнуть на користь державі та перерахують на спеціальний рахунок для Збройних Сил України.

Головне про вбивство Катерини Гандзюк

  • Такого жорсткого вбивства громадського активіста, як вбивство Катерини Гандзюк, не було в Європі десятки років. Катерину облили сірчаною кислотою 31 липня 2020 року. Вже через 3 місяці, 4 листопада, активістка померла у лікарні – у неї були численні хімічні опіки тіла.
  • Причиною трагедії називають саме діяльність активістки. Вона боролась з корупцією на Херсонщині і цим заважала місцевим чиновникам. Попри те, що пройшло вже багато часу, справу досі розслідують.
  • Замовником злочину вважають голову Херсонської облради Владислава Мангера, посередником – Олексія Левіна. Вони перебувають під вартою.
  • 16 жовтня 2020 року Приморський районний суд Одеси визнав Ігоря Павловського винним у приховуванні злочину. Однак його покарання – 2 роки позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік. Такий вирок передбачає вихід Павловського на волю.

Додамо, що 6 червня 2019 року засудили п'ятьох виконавців злочин, серед яких:

  1. Сергій Торбін (підбурювач) – до 6,5 років позбавлення волі;
  2. Микита Грабчук (безпосередній виконавець) – до 6 років позбавлення волі;
  3. Володимир Васянович та В'ячеслав Вишневський (вистежували Катерину) – по 4 роки за ґратами;
  4. Віктор Горбунов (купував кислоту) – 3 роки за ґратами.

ФОТО: СУСПІЛЬНЕ/ЛІЛЯ ГОНЧАРУК

Фото: © Катерина Гандзюк / Facebook

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]