Старшокласникам московії розкажуть про героя, який «заманив націоналістів на мінні поля»

|
Версия для печатиВерсия для печати

Міносвіти рф з початком нового навчального року вводить у шкільну програму патріотичні уроки «Розмови про важливе», на яких дітям розповідатимуть про перевагу інтересів рф перед ціною окремого життя і про загрозу «недружнього до росії» колективного Заходу. А також розкажуть про «героїв».

Як повідомляє «Комерсант», посилаючись на методичні матеріали, третьокласників рф повинні підводити до думки про те, що «щастя Батьківщини дорожче за життя» і за Батьківщину «не страшно вмирати», п'ятикласників — переконувати, що «військова допомога колективного Заходу збільшує кількість жертв спецоперації» російських збройних сил на території України, а старшокласникам наводити за приклад героя, який заманив націоналістів на мінні поля.

У Міносвіти такі уроки представлені як 30-хвилинне «позаурочне заняття», на тему «пов'язану з ключовими аспектами життя людини в сучасній росії».

Так, вже 12 вересня вчителі рф мають провести урок «Наша країна — росія», де патріотизм і любов до Батьківщини будуть представлені як основні цінності, що формуються. Сценарій заняття передбачає для першого-другого класів прослуховування пісні «З чого починається Батьківщина?», потім обговорюватиметься любов до російської природи та тваринного світу, а потім вчитель повинен підвести дітей до думки, що «любов до Батьківщини не тільки вміння захоплюватися її красою, а й готовність постояти за Батьківщину».

Очікується, що треті-четверті класи зможуть процитувати прислів'я «Щастя Батьківщини дорожче за життя» та «За Батьківщину-матір не страшно вмирати».

У методичних рекомендаціях для п'ятих-сьомих класів з'являється згадка про «військову спецоперацію в Україні» — вона оголошується «виявом справжнього патріотизму». Школярам запропонують «творче завдання» із «вирішенням проблемних ситуацій». Такою ситуацією виявляються «прохання про допомогу до росії» від «народних республік Донбасу» та рішення президента владіміра путіна розпочати «спецоперацію» для «захисту населення Донбасу» та роззброєння України.

«Велика військова та інша допомога колективного Заходу українській владі затягує бойові дії, збільшує кількість жертв операції», — йдеться у сценарії уроку для п'ятикласника.

У цих матеріалах є приклади героїчних дій російських солдатів, зокрема історія капітана Олександра Романова, який «витіснив групу українських націоналістів» на мінні поля. За сценарієм уроку «націоналісти» не підірвалися на мінах, а здалися в полон.

Ці приклади наводяться в матеріалах для 10-11-х класів. Там також говориться, що справжні патріоти готові захищати свою Батьківщину зі зброєю в руках. Втім, зазначається, що це «не єдиний шлях прояву патріотизму».

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]