Суд визнав винним екскерівника департаменту держзакупівель Міноборони Богдана Хмельницького у брехні НАЗК

|
Версия для печатиВерсия для печати

Суд визнав винним колишнього керівника департаменту держзакупівель Міноборони Богдана Хмельницького у наданні недостовірної інформації Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК). Хмельницького зараз судять у справі про розкрадання понад 100 млн грн при закупівлі бронежилетів ймовірно низької якості для українських військових.

Про рішення суду повідомляє НАЗК.

“30 березня колишнього керівника Департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України Богдана Хмельницького суд визнав винним у наданні Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК) недостовірної інформації. Крім того, запит НАЗК був виконаний з порушенням встановлених законом строків. Таке діяння відноситься до адміністративних правопорушень, пов‘язаних з корупцією”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наприкінці минулого року НАЗК витребувало аудиторський звіт щодо процесу закупівель в умовах воєнного стану, який проводився в очолюваному тоді Богданом Хмельницьким департаменті. Свій запит НАЗК спрямувало в межах перевірки організації роботи із запобігання корупції, яку проводило на той час в Міноборони.

“Методологія управління корупційними ризиками, розроблена НАЗК, дозволяє нам шляхом аналізу таких звітів встановити, наскільки ефективно той чи інший орган вживає заходів для того, щоб мінімізувати корупційні ризики у своїй діяльності”, – зазначив заступник Голови НАЗК Андрій Вишневський.

Хмельницький повідомив, що такого звіту немає і надати його він не може.

“Пізніше нам стало відомо, що він під підпис ознайомився із цим звітом задовго до того, як написав НАЗК про те, що звіт відсутній. У цьому, власне, і є суть надання недостовірної інформації. Крім того, він порушив термін відповіді. Ми вбачали в цьому умисел, оскільки Хмельницький міг мати мотив як затягувати з відповіддю, так і не надавати НАЗК сам звіт. У ході судового розгляду знайшли підтвердження факти неправомірних дій Хмельницького щодо невиконання вимог НАЗК”, – повідомив Андрій Вишневський.

При цьому НАЗК не повідомляє, що саме присуджено Хмельницькому за ці порушення.

Нагадаємо, на початку лютого ексчиновнику Міноборони Хмельницькому суд збільшив розмір застави до 40 млн грн. Клопотання захисту про скасування запобіжного заходу залишили без задоволення.

Раніше Шевченківський суд призначив ексчиновнику заставу в розмірі 2,6 млн грн, хоча прокуратура просила про 107 млн грн. В розтраті саме такої суми підозрюють Хмельницького, коли його департамент закуповував бронежилети ймовірно низької якості для українських військових.

У ЦПК зауважили, що однією з цікавих обставин у справі є те, що повний текст рішення першої інстанції про обрання запобіжного заходу Хмельницькому згідно з ухвалою мали оголосити лише о 16.45 6 лютого. Натомість до цього часу апеляція вже розглянула скарги.

Нагадаємо, Офіс Генпрокурора повідомив про підозру ексзаступнику директора департаменту державних закупівель Міноборони Богдану Хмельницькому, ексзаступнику міністра оборони В'ячеславу Шаповалову та колишньому заступнику держпідприємства "Промоборонекспорт" Володимиру Терещенку.

Хмельницького звинувачують у розтраті державних коштів на суму 107 796 050 грн та щодо забезпечення підрозділів Збройних Сил неякісними бронежилетами у кількості 5700 шт.

Фото з відкритих джерел


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]