Судитимуть нардепа від ОПЗЖ Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

|
Версия для печатиВерсия для печати

Міжвідомча слідча група ДБР та СБУ завершила досудове розслідування стосовно підозрюваного у державній зраді народного депутата від забороненої в Україні партії ОПЗЖ Нестора Шуфрича та його наближеної особи.

Обвинувальний акт направлено до суду. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДБР.

Чинний український нардеп підтримував ідеї проросійської спрямованості. Виконуючи завдання агресорів, він робив численні публічні виступи у засобах масової інформації України та рф. Депутат активно співпрацював з відомим зрадником Сівковичем у проведенні підривної діяльності на шкоду державній та інформаційній безпеці України. Крім публікацій та коментарів у ЗМІ, він регулярно подавав заздалегідь підготовлені для нього депутатські запити і звернення до державних і правоохоронних органів.

Вони були направлені на потенційне ускладнення міжнародних відносин з іншими країнами, дискредитацію вищого військового і політичного керівництва нашої держави, створення умов для втручання у внутрішні справи України та загострення суспільно-політичної ситуації в країні. Важливою метою замовників було формування суспільної думки українців на користь рф.

Також влітку 2013 року фігурант придбав у афільованих з Віктором Медведчуком осіб нерухоме майно у курортному селищі Сімеїз АР Крим. Для приховування цього факту він зареєстрував майно на підконтрольну йому та його довіреній особі фірму. Після незаконної анексії півострову, він уклав договір з «Федеральным государственным унитарным предприятием «Охрана» Министерства внутренних дел рф» для забезпечення безпеки своєї нерухомості. Нардеп чудово усвідомлював, що таке рішення призведе до фінансування окупаційних структур країни-агресора, але надав вказівку на укладення договору.

Надалі на рахунки російського воєнізованого формування за надані послуги було перераховано майже 650 тисяч російських рублів.

Наразі народний депутат обвинувачується за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 110-2, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 КК України, його спільник – довірена особа за ч. 3 ст. 110-2 КК України.

Депутату може загрожувати 15 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора. 

«Аргумент»


Читайте також: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]