The Telegraph: НАТО створює сухопутні коридори для перекидання військ на випадок війни з рф

|
Версия для печатиВерсия для печати

The Telegraph повідомляє, що Північноатлантичний альянс розробляє кілька "сухопутних коридорів", якими американські військові та бронетехніка зможуть перекинути ближче до фронту в разі масштабної сухопутної війни з Росією.

Про це пише The Telegraph.

Маршрути тилового забезпечення в Європі стали ключовим пріоритетом НАТО після того, як лідери країн-членів Альянсу минулого року домовилися підготувати 300 тисяч військовослужбовців, які перебуватимуть у стані підвищеної готовності для захисту східного флангу.

Для цього Альянс готує "сухопутні коридори", в яких військові зможуть вільно перевозити вантажі без обмежень, які накладаються на цивільних.

  • Нинішні плани передбачають, що війська США висаджуватимуться в нідерландських портах – зокрема Роттердамі, після цього їх перекидатимуть потягами через Німеччину до Польщі.
  • Якщо ж порти на півночі Європи будуть зруйновані в результаті російських ударів, готується інший маршрут – через південні порти в Італії, Греції і Туреччині. З Італії, приміром, війська США можуть переправити через Словенію та Хорватію до Угорщини, яка має спільний кордон з Україною.
  • Аналогічні плани існують і щодо транспортування військ із турецьких і грецьких портів через Болгарію і Румунію.
  • Додатково, пише The Telegraph, розробляються плани перекидання військ через порти на Балканах, а також через Норвегію, Швецію і Фінляндію. 

За словами генерал-лейтенанта Александра Сольфранка, очолюване ним командування логістики Об'єднаних збройних сил НАТО (JSEC) протягом останніх п'яти років досліджувало різні маршрути, якими можна було б доставити війська для протидії російському вторгненню.

"Усе створено таким чином, щоб забезпечити необхідну стійкість – надійність, резерви, а також дублювання", – пояснив він.

Водночас Сольфранк висловив занепокоєння тим, що НАТО має недостатньо засобів протиповітряної оборони для прикриття свого східного флангу.

"Спостерігаючи і оцінюючи російську війну в Україні, ми бачимо, що Росія атакувала українські логістичні бази. Це повинно привести до висновку, що величезні логістичні бази, як ми знаємо з Афганістану та Іраку, більше неможливі, тому що вони будуть атаковані і знищені на дуже ранній стадії конфліктної ситуації", – розповів генерал.

В Альянсі ще минулого року попереджали країни-члени про вплив бюрократичної тяганини на пересування військ по Європі, запропонувавши як вирішення створення "військового Шенгену".

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

15:19
НАЗК викрило київського податківця у незаконному збагаченні на 25 мільйонів
14:04
Павло Казарін: Третя світова не починається лише тому, що Україна досі воює
13:56
Детективи не провели обшук у Чернишова через вплив директора НАБУ Кривоноса
12:36
До зливу інформації з НАБУ може бути причетним Кривонос
12:07
Рада ухвалила "європейський", а не дикунський (від ОП) законопроєкт про реформу БЕБ
12:01
Правда очі коле: Зеленський "був розчарований" Блінкеним, який "зосередився на питаннях корупції" в Україні під час останньої зустрічі – WP
11:21
14-й пакет санкцій проти росії погодили Посли ЄС
11:13
Дрони вразили нафтобазу в Тамбовській області рф
11:04
Комітет Ради таки схвалив узгоджену з міжнародними партнерами реформу БЕБ, а не злодійську версію законопроєкту "від ОП"
10:06
НАБУ викрило схему легалізації 21 млн євро хабаря ексголовою ДФС Насірову

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]