Трейдери формують флот супертанкерів для транспортування американської нафти до Європи — Bloomberg

|
Версия для печатиВерсия для печати

Цього місяця Європа збирається імпортувати рекордну кількість американської нафти, все більше покладаючись на великі танкери, оскільки санкції проти нафти РФ змінюють світові торговельні шляхи.

Про це пише Bloomberg.

Згідно з даними відстеження танкерів, у березні з узбережжя США прибудуть судна, що перевозитимуть до 1,84 мільйона барелів на день. Тим часом, менші танкери стають все дорожчими, і їх частіше бронюють для транспортування російської нафти в Азію.

Торговий бум є ще одним наслідком війни Росії проти України і санкцій. Це, ймовірно, робить флот танкерів менш ефективним, тим самим підриваючи загальну пропозицію танкерів, які транспортують приблизно 40% світової нафти.

Загалом 11 супертанкерів, відомих у торгівлі як Very Large Crude Carriers або VLCC, і 16 суден класу Suezmax мають прибути до Європи цього місяця. Ці великі судна зараз перевозять близько 60% нафти на маршруті, порівняно з 37% рік тому. Супертанкери можуть перевозити близько 2 мільйонів барелів нафти, а Suezmax - близько 1 мільйона.

Зазвичай для перевезення використовують навіть менші судна, відомі як Афрамакс, місткістю близько 700 тисяч барелів. Частково це пов'язано з тим, що в Європі є лише кілька портів, здатних приймати супертанкери, які зазвичай зарезервовані для найдовших подорожей.

Однак сьогодні танкери Афрамакс дефіцитні, оскільки трейдери бронюють судна для перевезення дедалі більшої кількості російської нафти до Азії. Великі імпортери, такі як Китай та Індія, забирають більші обсяги, оскільки західні покупці відмовилися від вантажів через санкції проти РФ.

В результаті цього, найняти найбільші судна для транспортування нафти з США до Роттердама стало відносно дешево. За словами аналітика Віктора Катона, для супертанкера ця вартість становить близько $2,70 за барель нафти. Для танкера Афрамакс на тому ж маршруті вона становить близько 8,50 доларів за барель. 

Крім того, все більше американських танкерів класу Suezmax прибувають до Європи частково заповненими, оскільки це все ще дешевший варіант, ніж бронювання танкерів Афрамакс на основі ціни за барель. Дедалі більше американських вантажів також розвантажуються в декількох європейських портах, оскільки є різні покупці.

Раніше повідомлялося, що Естонія, Литва і Польща закликають знизити стелю цін на російську нафту цього місяця, щоб ще більше підірвати фінансування військової машини президента РФ Владіміра Путіна.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

14:10
«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України
13:59
РПЦ оголосила “священну війну” Україні (документ)
12:04
Бурштинська та Ладижинська ТЕС зруйновані майже повністю: чим Україні загрожують нові атаки на енергосистему
10:06
Звичайне шахрайство: фігурант журналістських розслідувань ексочільник УСБУ Миколаївщини Герсак став громадським діячем та збирає грантові кошти для ветеранів (ФОТО)
09:31
Типове "зе": "слуга народу" Роман Кравець шантажує таксі "Uklon"через Telegram-канал "Джокер" - вимагає $200 тисяч
09:01
Суд зобов’язав упц (мп) повернути державі Успенський собор ХІІ ст. у Каневі
08:35
У Росії виробництво бензину впало на 14% після атак на НПЗ - Росстат
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 28 березня
20:00
У четвер дощитиме трохи в Карпатах, вдень до +20°С
19:22
У Польщі через перевірку контррозвідки звільнили генерала, який відповідав за підготовку ЗСУ

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]