Ціна на нерухомість в Києві впала до 50%, первинний ринок зупинився

|
Версия для печатиВерсия для печати

Продажів на ринку нерухомості в Києві практично немає, а реальні ціни, за якою укладаються угоди купівлі-продажу, складають 50 відсотків від довоєнних.

Про це розповів директор з розвитку роздрібного бізнесу Правекс Банку Володимир Чорненький під час круглого столу на тему: «Повернення роздрібного кредитування: особливості воєнного часу».

«Практично немає продажів нерухомості на ринку. Первинний ринок практично зупинився. Йдуть продажі об’єктів, які або збудовані, або мають ступінь готовності 90% і більше. І саме такі об’єкти ведуться і добудовуються», – розповів СЕО Правекс Банку.

Він також зазначив, що будівництво також майже зупинилося.

"Старту нових об’єктів найближчим часом не планується. І об’єкти, які мають ступінь готовності менш як 80%, зараз мають дуже малу ймовірність активного відновлення будівництва", - сказав Чорненький.

Заморожені будівельні майданчики та зупинені продажі супроводжуються падінням цін.

«По Києву є об’єкти, які продаються з дисконтом до 50% до вартості, яка була до війни. Ми бачимо дисконти, з якими готові продавати житло в прифронтових містах, просів ринок нерухомості в Одесі, тому що є певні воєнні ризики», – констатує Володимир Чорненький.

За його словами, дефіцит покупців на ринку пояснюється структурою самого ринку.

«Основні продажі до війни були інвестиційними продажами, коли 40-60% житла купували інвестори як альтернативу депозитів: вкластися на стадії котловану і продати на стадії готовності об'єкта. Ця частина клієнтів на сьогодні відпала», – зазначив Володимир Чорненький.

Решта – покупці, які купують житло для проживання, але їх небагато.

«Залишилася категорія клієнтів, яким насправді потрібне житло для власних потреб. І нова державна програма мала б допомогти й забудовникам відновити будівництво, і покупцям – придбати нерухомість», – впевнений банкір.

Нагадаємо, стару та неякісну нерухомість очікують особливо складні часи по всьому світу. Очікується, що світовий ринок нерухомості суттєво впаде, а ціни на неліквідні об'єкти знизяться. Це пов'язано зі світовою економікою, яка зазнає постійних потрясінь.


На цю тему:

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]