Туреччина заборонила транзит підсанкційних товарів у росію — Reuters

|
Версия для печатиВерсия для печати

Цього місяця Туреччина припинила транзит до росії товарів, які перебувають під санкціями Заходу, після року війни в Україні та посилення тиску з боку США та ЄС.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на свої джерела.

«Уряд Туреччини передав компаніям список заборонених іноземних товарів і наказав їм не перевозити їх до росії з 1 березня», - цитує агентство слова голови Стамбульської асоціації експортерів чорних і кольорових металів Четіна Теджделіоглу.

За його словами, враховуючи «серйозні попередження» від західних урядів, це була «можливість» уникнути конфронтації з ЄС, на який припадає половина турецького експорту в рамках спільного митного союзу.

«Був перелік обмежень на реекспорт із зон вільної торгівлі в росію, починаючи з березня, і була дана вказівка», - сказав він.

Проте товари, вироблені в Туреччині, навіть із комплектуючими з інших країн, все одно можуть поставлятися в росію без обмежень, сказав він.

За його словами, нові обмеження Туреччини змусили російських імпортерів шукати альтернативних постачальників у Казахстані та інших країнах, не звертаючи уваги на вартість.

Окрім того, представник Європейського Союзу повідомив Reuters, що Анкара надала Європейській комісії усні запевнення, що з 1 березня товари не будуть проходити транзитом до росії, якщо на них поширюються санкції ЄС, США чи Великої Британії та експортний контроль.

Вказується, що Міністерство торгівлі Туреччини відмовилося від коментарів.

Як повідомлялося, Європейський Союз планує закликати треті країни, які різко збільшили імпорт передових технологій та інших товарів із ЄС, посилити свій торговельний контроль, аби ці товари не потрапляли до росії в обхід запроваджених проти москви санкцій.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У середу хмарно з проясненнями, короткочасні дощі, прохолодно
18:07
Офіс генпрокурора збрехав про закриття 20% справ проти бізнесу за дорученням Зеленського
16:03
На Сумщині жителям 10-кілометрової зони від кордону з росією рекомендують евакуюватися
15:13
Ухилянт-"мажор" Олександр Слобоженко погрожує журналісту Ткачу
14:27
Буданов вже заперечує сам себе щодо наступу рф на Суми
13:44
ЄС ухвалив план Ukraine Facility для України, цьогоріч €16 мільярдів
12:04
Гроші на оборонні споруди на Харківщині були "розпиляні": Харківська ОВА платила мільйони фіктивним фірмам з Дніпропетровщини. Це і є державна зрада
11:07
Атаки росіян на Харківщину триватимуть кілька днів, потім РФ планує “потужний наступ” на Суми, – Буданов
10:02
Тепер вже "у червні": не-українська за світоглядом і ментальністю більшість в Раді не поспішає забороняти московський патріархат в Україні
09:30
На Сумщині евакуюють населення Білопілля та Ворожби

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]