У Лівані знову почали вибухати бездротові пристрої зв'язку

|
Версия для печатиВерсия для печати

 У Лівані почали вибухати бездротові пристрої зв'язку після масштабного підриву пейджерів бійців угруповання "Хезболла" напередодні, пише Reuters.

Джерело в угрупуванні розповіло агентству, що вибухають радіостанції і рації, що належать членам «Хезболли». Інше джерело пояснило, що перші вибухи сталися недалеко від місця похорону бійців угруповання, які загинули напередодні.

Портативні радіостанції та рації були куплені «Хезболлою» п'ять місяців тому, приблизно водночас, як і пейджери, зазначає Reuters.

Читайте також: Більше тисячі членів Хезболли поранені в Лівані внаслідок кібератаки на їх пейджери

Lebanese News and Updates  опублікував фотографії пристроїв, деякі вибухнули в автомобілях і магазинах електроніки. Девайси - радіостанції ICOM "Хезболли", які часто використовують для незашифрованого зв'язку.

Агентство Tasnim зазначає , що, крім радіоапаратури, вибухають також сонячні батареї, ноутбуки, смартфони та інша сучасна електроніка. 

Напередодні в Лівані стався масовий підрив пейджерів, внаслідок якого 12 людей загинули та понад 3000 тис. отримали поранення.

Представник «Хезболли» на умовах анонімності заявив, що за вибухами пейджерів можуть стояти ізраїльські спецслужби, які використовували віруси або встановили вибухівку в пристрої, зазначає The Moscow Times. Він додав, що детонація гаджетів стала «найбільшим порушенням безпеки», яке зазнало «Хезболла» за майже рік конфлікту з Ізраїлем.

Декілька обізнаних джерел розповіли The Wall Street Journal, що члени «Хезболли» в останні кілька днів отримали партію пейджерів. За словами представника угруповання, сотні бійців користувалися такими пристроями. Він припустив, що шкідлива програма могла викликати їх перегрів та вибух, і додав, що деякі члени угруповання відчули, як пейджери нагріваються, і встигли позбутися їх до того, як вони вибухнули.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]