Більше тисячі членів Хезболли поранені в Лівані внаслідок кібератаки на їх пейджери

|
Версия для печатиВерсия для печати

Понад 1000 людей, у тому числі бійці "Хезболли" та медики, були поранені у вівторок, коли пейджери, які вони використовували для зв'язку, вибухнули в Лівані, повідомили агентству Reuters джерела безпеки.

Представник Хезболли на умовах анонімності сказав, що підрив пейджерів був "найбільшим порушенням безпеки", якому зазнала група за майже рік війни з Ізраїлем.

Ізраїль і підтримувана Іраном "Хезболла" ведуть транскордонну війну з моменту спалаху конфлікту в Газі в жовтні минулого року, що стало найгіршою ескалацією за останні роки.

Ізраїльські військові відмовилися коментувати запити Reuters щодо вибухів.

Іранське інформаційне агентство Mehr повідомило, що в результаті одного з вибухів постраждав посол Ірану в Лівані Моджтаба Амані. Reuters не зміг підтвердити цю інформацію.

Три джерела безпеки повідомили, що підірвані пейджери були останньою моделлю, яку Хезболла привезла за останні місяці.

Журналіст Reuters бачив, як машини швидкої допомоги мчать південним передмістям столиці Бейрута, оплотом Хезболли, серед масової паніки. Джерело служби безпеки повідомило, що пристрої також вибухають на півдні Лівану.

У госпіталі гори Ліван репортер Reuters побачив, як мотоцикли мчать до відділення невідкладної допомоги, де люди з закривавленими руками кричали від болю.

Керівник державної лікарні Набатії на півдні країни Хасан Важні повідомив Reuters, що в його закладі лікують близько 40 поранених. Серед ран – поранення обличчя, очей та кінцівок.

Хвиля вибухів тривала близько години після перших детонацій, які відбулися близько 15:45 за місцевим часом (13:45 за Гринвічем). Наразі не було зрозуміло, як були підірвані пристрої.

Сили внутрішньої безпеки Лівану заявили, що кілька пристроїв бездротового зв'язку було підірвано по всьому Лівану, особливо в південних передмістях Бейрута, що призвело до поранень.

За словами журналіста Reuters, групи людей скупчилися біля входу в будівлі, щоб перевірити знайомих їм людей, які могли бути пораненими.

Регіональні мовники транслювали відео з камер відеоспостереження, на яких було видно, як спонтанно вибухнув невеликий портативний пристрій, розміщений біля каси продуктового магазину, де людина платила.

На інших кадрах видно, як вибух вибив з ніг когось, хто стояв біля кіоску з фруктами на ринку.

Кризовий оперативний центр Лівану, яким керує міністерство охорони здоров'я, попросив усіх медичних працівників направитися до своїх лікарень, щоб допомогти впоратися з величезною кількістю поранених, які надходять для невідкладної допомоги. У ньому сказано, що медичні працівники не повинні використовувати пейджери.

Ліванський Червоний Хрест повідомив, що понад 50 машин швидкої допомоги та 300 працівників екстреної медичної допомоги були направлені для допомоги в евакуації постраждалих.

Хезболла обстріляла Ізраїль ракетами одразу після нападів бойовиків ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, які спровокували війну в Газі. Відтоді "Хезболла" та Ізраїль постійно обмінювалися вогнем, уникаючи значної ескалації.

Через військові дії десятки тисяч людей були виселені з міст і сіл по обидва боки кордону.  

«Аргумент»

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]