У Швеції у шпигунстві для росії звинуватили братів, вони це робили 10 років

|
Версия для печатиВерсия для печати

Прокуратура оголосила, що у Швеції двом братам висунули звинувачення у шпигунстві на користь росії протягом 10 років.

ВВС повідомляє, що обидва працювали на служби безпеки Швеції, а один був старшим менеджером урядової установи, коли його заарештували минулого року.

Слідчі вилучили мобільні телефони, розбитий жорсткий диск і записи з деталями операцій з готівкою та золотом.

Підозрювані заперечують будь-які правопорушення, повідомили їхні адвокати місцевим ЗМІ.

Вважають, що 42-річний Пейман Кіа та 35-річний Паям Кіа працювали разом, щоб передавати інформацію російській військовій розвідці ГРУ.

Чоловіків затримали наприкінці 2021 року і відтоді вони перебувають під вартою.

Обох звинувачують у шпигунстві за обтяжливих обставин, а Пеймана Кіа також у грубому несанкціонованому поводженні з секретною інформацією.

Головний прокурор підрозділу національної безпеки Швеції Пер Ліндквіст назвав цю справу дуже складною для розслідування й додав, що чоловіків підозрюють у "дуже серйозних злочинах, спрямованих проти системи розвідки та безпеки Швеції".

Секретна інформація - яка, за словами пана Ліндквіста, може завдати шкоди безпеці Швеції в руках іноземної держави, - була зібрана, коли старший брат Кіа працював у службах безпеки та армії Швеції.

Газета Dagens Nyheter повідомляє, що підозрюваний також служив в Управлінні спеціальних закупівель (KSI), надсекретному органі розвідувальних служб країни.

Повідомляють, що під час арешту в листопаді минулого року Пейман Кіа працював начальником служби безпеки Шведського харчового агентства.

Згідно з обвинуваченнями, під час арешту Пеймана його молодший брат Пайам "розібрав і зламав жорсткий диск, який пізніше знайшли у смітнику".

Вважають, що Пайам керував контактами з Росією та ГРУ, включно з "питаннями передачі інформації та отримання компенсації".

Значна частина інформації попереднього розслідування не була оприлюднена через її делікатний характер.

Адвокат старшого Кіа, Антон Странд, заявив шведській громадській телерадіокомпанії SVT, що звинувачення були неточними та не мали конкретних описів імовірних злочинів його клієнта.

Бйорн Сандін, який захищає молодшого підозрюваного, так само припустив, що звинувачення свідчать про те, що прокурори були "не зовсім впевнені" у своїх претензіях, повідомляє TV4.

Якщо братів визнають винними, їх можуть засудити до довічного ув'язнення - як правило, мінімум 20-25 років ув'язнення у Швеції.

Угорі: підозрюваний Пейман Кіа

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

08:27
Українські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 25 квітня
20:00
У четвер дощитиме на Правобережжі, на півдні та на сході до +26°С
18:04
Випробування солідарністю - воно ще тільки чекає на Україну
17:31
Открытие компании в Эстонии и оформление иностранного банковского счета: что нужно знать
16:29
Кримінальні оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
16:24
За межею розумного: у Буданова записали собі в заслуги арешт ФСБ заступника Шойгу
15:17
ВРП схвалила звільнення судді Тандира, який нетверезим збив на смерть нацгвардійця
15:10
Підривна діяльність: СБУ затримала настоятеля Святогірської лаври упц (мп)
14:05
З початком "великої війни" Полтавська облрада купила подарункові годинники на 1,5 млн гривень, ними нагороджують "кишенькових" депутатів, чиновників і прокурорів

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]