У Європейському парламенті підтримали виділення Україні €1,2 мільярда

|
Версия для печатиВерсия для печати

 У Європейському парламенті під час пленарного засідання у Страсбурзі підтримали виділення Україні нового пакету надзвичайної макрофінансової допомоги Євросоюзу в обсязі 1,2 мільярда євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європарламенту.

«За резолюцію, що була ухвалена за терміновою процедурою, проголосували 598 депутатів, 55 – проти, 41 – утримався», - йдеться у повідомленні.

Рішення щодо виділення Україні макрофінансової допомоги перед набуттям чинності має бути ухвалено також на рівні Ради ЄС.

Як повідомлялося, 11 лютого Рада постійних представників ЄС на рівні послів підтримала пропозицію Єврокомісії надати Україні додаткову надзвичайну макрофінансову допомогу в обсязі 1,2 млрд євро.

ЄС надає Україні нову надзвичайну макрофінансову допомогу у відповідь на геополітичну напругу навколо країни, що мала шкідливий вплив на її економіку та фінансову стабільність. Триваючі загрози в сфері безпеки з боку Росії призвели до значного відтоку капіталів та до втрати доступу до міжнародних ринків капіталу.

Надзвичайна макрофінансова допомога надається на термін у 12 місяців та складатиметься з двох траншів.

Виплата першого траншу має політичні передумови та передбачає задовільну імплементацію програми МВФ. Ця виплата має бути швидко здійснена після ухвалення цієї пропозиції, після набуття чинності відповідним Меморандумом про порозуміння із викладенням визначених структурних заходів, який має бути погодженим між Європейською комісією, від імені ЄС, та Україною.

Виплата другого траншу буде пов’язана із умовами задовільної імплементації як програми МВФ, так і політичних заходів, що передбачені Меморандумом про порозуміння. Цей Меморандум передбачає, що операції із залучення цієї макрофінансової допомоги будуть спрямовані на обмежене коло досяжних короткострокових політичних заходів за найбільш невідкладними напрямками, такими як зміцнення економічної стійкості та стабільності, вдосконалення системи управління та верховенства права, енергетики.

Єврокомісія вийшла з пропозицією надати Україні нову макрофінансову допомогу в 1,2 мільярда євро у формі кредитів для зміцнення стабільності країни 1 лютого 2022 року.

«Аргумент»

 

 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

14:38
Справжні друзі: третій ЗРК Patriot прибув до України з ФРН
14:10
Порядні люди звертаються до непорядних: Львівське обласне товариство політв'язнів закликає "слуг народу" нарешті підтримати заборону РПЦ в Україні
12:03
Продаж керівних посад на митниці: НАБУ повідомило про підозру пасинку директора КНДІСЕ Рувіна, у якого теж брудна репутація (ФОТО)
11:33
Типовий ухилянт з "Кварталу" Ханумак, який втік до США, відбрехався за виїзд із України
10:33
Це про те, як безголова влада "готувалася" до війни: на окупованих територіях залишилися близько 1,5 млн музейних експонатів
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті та втрати ворога на 5 липня
20:00
Спека виснажуватиме Україну до кінця тижня
18:04
Піарник Зеленського - покидьок Володимир Петров - отримав відмову суду у задоволенні позову до журналістки Лигачової
16:55
Проксі-патріарх: керівництво Болгарської православної церкви, схоже, перехопила ФСБ
14:03
"Я присягу давал на верность Советскому Союзу": на Черкащині судили попа упц мп

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]