У Зеленського не знайшли коштів на підвищення зарплат вчителям, є тільки на смартфони

|
Версия для печатиВерсия для печати

Уряд не передбачив у бюджеті витрати на підвищення оплати праці працівників сфери освіти. Про це повідомили у Міносвіти.

Зазначається, що на виконання рішення уряду щодо виконання положення статті 61 Закону «Про освіту» необхідно виділити з держбюджету додатково не менше 300 млрд гривень, проте джерела покриття таких додаткових витрат на сьогоднішній день відсутні. При цьому зазначається, що з 1 вересня 2022 року планується підвищення оплати праці вчителів до 15 тисяч гривень.

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року анонсувалося підвищення зарплат медиків – до 13 тисяч гривень для молодшого медичного персоналу та до 20 тисяч гривень – для лікарів. Проте у січні медики підвищення не відчули. А співробітники Київської лікарні швидкої допомоги вийшли 25 січня на протест через невиплату зарплати. Персонал лікарні четвертий місяць не отримує доплат за нічні зміни та "коронавірусні" доплати.

Українські педагоги третій рік без особливої надії очікують зарплат у 4 тисячі доларів, обіцяних президентом Володимиром Зеленським.  У серпні минулого року міністр освіти та плагіату Сергій Шкарлет заявив, що платню викладачів вузів цілком реально підняти до зазначеної суми. Однак, за його словами, зарплати в 4000 доларів будуть отримувати не всі, а тільки ті хто будуть працювати в президентському університеті і отримауть звання "кращий". 

Президент України Володимир Зеленський анонсував запуск весною державної програми єБабуся, в рамках якої вакциновані українці віком від 60 років отримають безкоштовний смартфон з доступом до інтернету. Про це Зеленський повідомив під час Diia Summit в Києві, який відбувся 8 лютого.  

«Аргумент»


В тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

15:02
Повторний ракетний удар по Києву: уламки впали на приватний пологовий, 7 загиблих
14:55
ЄС у декілька разів переоцінив свої можливості з виробництва боєприпасів для України і передає їх зі значним запізненням, - ЗМІ
13:28
Розбір руїн "Охматдиту": рятувальники поспішають дістатись підвалу, де ховались діти і медики
13:24
У Києві ракета влучила у житловий будинок, зруйнований під’їзд, під завалами чути голоси
12:04
Ракетна атака: 40 ракет, у Києві 5 загиблих і 11 поранених, у Кривому Розі декілька влучань, 10 загиблих та 31 поранений
12:04
Столтенберг назвав Китай організатором агресії проти України
11:38
Ворожа ракета влучила в Охматдит (ФОТО)
10:01
Орбан зустрівся з Сі Цзіньпіном та заявив, що Китай - ключова сила для досягнення миру в російсько-українській війні
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті та втрати ворога на 8 липня
19:45
Магучіх оновила світовий рекорд у стрибках у висоту, попередньому - 37 років

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]