Україна нищить НПЗ РФ дронами зі штучним інтелектом - CNN

|
Версия для печатиВерсия для печати

Україна виготовляє дрони зі штучним інтелектом, якими успішно атакує енергетичну промисловість Росії.

Про це інформує CNN.

Як зазначається, українські дрони успішно долітають до Москви, Рязані та інших російських міст, де розташовано великі нафтопереробні заводи РФ. Російська ППО не справляється, тому атаки все частіше стають успішними.

Ці сміливі українські дрони завдають удару по величезній російській нафтовій і газовій промисловості, яка, попри заборони Заходу на імпорт і обмеження цін, залишається найбільшим джерелом доходу для військової економіки Москви.

"Атаки стали можливими завдяки використанню безпілотників з більшим радіусом дії та розширеними можливостями, деякі з яких навіть почали інтегрувати базову форму штучного інтелекту, щоб допомогти їм орієнтуватися та уникати перешкод", - повідомило джерело, близьке до української програми безпілотників.

"Точність під час глушіння забезпечується завдяки використанню штучного інтелекту. Кожен БПЛА має термінальний комп’ютер із супутниковими даними та даними про місцевість. Польоти узгоджені заздалегідь з нашими союзниками, і дрони дотримуються плану польоту, щоб ми могли вражати цілі з метровою точністю", - зазначає джерело.

CNN пише, що така точність стала можливою завдяки датчикам дрона. У нього з'явився "машинний зір", який є формою ШІ. Дрон фактично навчили визначати географію та ціль, до якої він прямує.

Ной Сільвія, аналітик із Королівського інституту об’єднаних служб, британського мозкового центру, зазначив, що таким БПЛА не потрібен зв’язок із супутниками, оскільки вони повністю автономні.

Кріс Лінкольн-Джонс, колишній британський військовий офіцер і експерт із боротьби з дронами та штучного інтелекту, сказав, що рівень "інтелекту" дронів все ще дуже низький.

"Такого рівня автономності ще не було в дронах раніше, але ми все ще перебуваємо на ранніх стадіях потенціалу цієї технології", - сказав він CNN.

Міністерство оборони та Служби безпеки України відмовилися коментувати інформацію про дрони з ШІ.

Видання зазначає, що Україна побудувала повноцінну індустрію безпілотників, що дало їй технологічну перевагу проти значно більшої робочої сили та краще підготовленого промислового обладнання Росії.

Україна значною мірою покладається на безпілотники від початку повномасштабного вторгнення РФ, спрямувавши сили на розвиток технологій та вітчизняне виробництво.

Декілька експертів, з якими зв’язався CNN, сказали, що Україна завдала ударів не по сховищах палива, а по дистиляційних установках, де сира нафта переробляється та перетворюється на паливо чи інші похідні.

"Деякі з них є вражаючими цілями, які потребують багато західних технологій, і Росії набагато важче придбати ці технології", - сказав Сільвія.

Експерти вважають, що ці атаки можуть мати більший вплив на російську економіку, ніж нинішні санкції.

Також експерти вважають, що Україна не обмежиться атаками по НПЗ. Деякі з найбільших нафтових портів Росії, відповідальні за близько двох третин експорту сирої нафти та нафтопродуктів, перебувають у радіусі дії українських безпілотників, додає CNN.

 

Зображення вгорі: Безпілотники розбомбили Куйбишевський НПЗ на Самарщині

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:47
росія вдарила по Харкову та Одесі: 4 загиблих і 29 поранених (ОНОВЛЕНО)
20:38
Батька заступника керівника ОП, "регіонала" Шурму брутально вигнали з фансектора ФК "Карпати" (ВIДЕО)
20:00
У вівторок трохи дощитиме лише на південному сході України
16:39
Імітація правової держави: «Дякуємо Андрію Єрмаку!» замість реформи кримінальної юстиції
14:11
Після перевірок податкової 85% судів бізнесу з податківцями завершуються на користь підприємців
12:17
Україна призупинила захист права на свободу слова, власність та вільні вибори за конвенціями Ради Європи
10:47
Михайло Онуфер: Армія – це зріз, показник країни. Якщо в країні відбувається хаос, в армії відбувається те саме
08:01
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 29 квітня
20:00
На початку тижня грози лише на сході України, вдень до +21°С
18:11
Чому в Україні Вербна неділя, а не пальмова

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]