Українські зірки вітають командира полку «Азов» Дениса Прокопенка з днем народження (ВІДЕО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Українські спортсмени, музиканти, політики і літератори записали відеопривітання командиру полку "Азов" Денису Прокопенку, який зустрів свій 31-й день народження у полоні.

Відео розміщене на Телеграм-каналі полку "Азов".

Відомі українці, серед яких мер Києві Віталій Кличко та його брат Володимир, поет Сергій Жадан, лідер "Океану Ельзи" Святослав Вакарчук соліст гурту "Калуш" Олег Псюк, музиканти гурту "Казка", футболісти Андрій Шевченко та Олександр Шовковський, співачка Тіна Кароль та інші висловили своє захоплення незламними захисниками Маріуполя і побажали Денису та його побратимам найскорішого повернення додому.

Відео змонтувала дружина "Редіса" - Катерина Прокопенко, голова "Асоціації родин захисників "Азовсталі".

Як повідомляв Укрінформ, бійці "Азова" під керівництвом Деніса Прокопенка 86 днів обороняли Маріуполь від рашистської навали. 20 травня командир полку «Азов» Прокопенко повідомив, що на 86-й день кругової оборони Маріуполя був отриманий наказ від вищого військового керівництва про збереження життя та здоров'я військовослужбовців гарнізону та припинення оборони міста. Першочергові вимоги про евакуацію цивільних, поранених та загиблих були виконані.

18 червня командир полку «Азов» Денис Прокопенко передав командування полком майору Микиті Надточію до моменту свого повернення з полону.

19 березня Президент Володимир Зеленський відзначив серед інших званням Герой України командира окремого загону спецпризначення «Азов» Дениса Прокопенка.

Денис Прокопенко закінчив факультет германської філології Київського національного лінгвістичного університету за спеціальністю «Викладач англійської мови». Водночас займався спортом. Він один з активних уболівальників (ультрас) «біло-синіх» — футбольного клубу «Динамо» (Київ).

З 2014 року бере участь в антитерористичній операції на сході України у складі «Азову». В «Азові» виявив лідерські якості і став командиром взводу, роти, а згодом батальйону. У вересні 2017 року призначений командиром Окремого загону спеціального призначення «Азов». Після евакуації з «Азовсталі» вже понад місяць перебуває у ворожому полоні.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]