В 2023-му гроші на ліквідацію наслідків агресії рф розподілятимуть вручну Кабмін і трухіни

|
Версия для печатиВерсия для печати

Проєктом Державного бюджету-2023 передбачено 35,5 млрд грн на Фонд ліквідації наслідків збройної агресії. Але розподіляти його пропонують за рішенням про виділення коштів з фонду Кабінету міністрів, за погодженням з Комітетом ВРУ з питань бюджету, тобто фактично «вручну», так само як в останні рокирозподілялися кошти, пролобійовані народними депутатами на свої округи.

Про вірогідну реінкарнацію корупційного соцекономрозвитку пише народний депутат Ярослав Железняк в Телеграмі.

Доопрацьованим проєктом Державного бюджету-2023 пропонується витрачати кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на такі напрямки:

  • будівництво (нове будівництво, реконструкцію, реставрацію, капітальний ремонт) громадських будівель (з урахуванням вимог безпеки щодо захисних споруд цивільного захисту), захисних споруд цивільного захисту;
  • реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів критичної інфраструктури, пов’язаних з наданням послуг з водопостачання, водовідведення, теплопостачання, електропостачання, освітлення;
  • нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт, розроблення проектної (проектно-кошторисної) документації будівель для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та осіб, які втратили його внаслідок військових дій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України;
  • розроблення проектної (проектно-кошторисної) документації для об’єктів, які зруйновані внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України;
  • закупівлю шкільних автобусів, спеціального транспорту для закладів охорони здоров’я та комунальних підприємств з благоустрою територій;
  • придбання готового житла особам, житло яких знищене внаслідок військових дій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України.

«А тепер головне - рішення про виділення коштів з фонду приймаються КМУ… за погодженням з Комітетом ВРУ з питань бюджету. «Соц-еконо помер. Хай живе соц-економ»?», — запитує нардеп.

Нагадаємо, заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету є скандально відомий Олександр Трухін, помічений журналістами в брудних корупційних оборудках - фігурант гучного ДТП на Бориспольській трасі з шістьма постраждалими. Якого в ЗМІ називають довіреною особою керівництва ОП в питаннях виплати нардепам зарплат в конвертах. До цього часу Трухін не поніс жодної відповідальності за ДТП.

«Аргумент»


В тему:

Фото: скріншот Бігус-інфо. На фото: зліва-мажоритарник від Полтавщини Олег Кулініч, член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, справа мажоритарник від Дніпропетровщини Олександр Трухін, заступник голови Комітету з питань бюджету.


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]