Війна за "Київміськбуд": Микитась і Офіс Президента "знімають" Кушніра

|
Версия для печатиВерсия для печати

Поки директор "Київміськбуду" Ігор Кушнір стає дедалі частіше героєм негативних новин про протести інвесторів та елітні будинки своїх близьких, за кадром розвиваються не менш цікаві події навколо колись другого за важливістю будівельного монстра столиці – "Укрбуду".

Чому події навколо "Київміськбуду" можуть бути пов’язані зі скандальним Максимом Микитасем та заступником голови Офісу президента Олегом Татаровим, читайте в матеріалі Цензор.НЕТ.

Нещодавно журналісти Bihus.Info з’ясували, що виведену землю компанії "Київміськбуд" у Козині, на якій раніше була база відпочинку, забудували розкішними котеджами родичі та оточення президента холдингу Ігоря Кушніра.

Ідеться про майже 2 гектари, які раніше перебували в комунальній власності. На початку 2000-х Київрада передала цю ділянку дочірньому підприємству "Київміськбуду" – "Екос" – для експлуатації та обслуговування бази відпочинку. А далі на них почали оселятись різні родичі родини Кушнірів.

Ця новина впала на благодатний ґрунт. Адже 17 травня в телеграмі ширились відео від невдоволених інвесторів у ЖК "Відрада", які звинуватили "Київміськбуд" у тому, що замість добудовування їхніх квартир компанія вивозить матеріали.

Тепер для перевірки даних з розслідування Bihus.Info в Київраді створять тимчасову контрольну комісію.

Місяцем раніше НАБУ звернулось до Віталія Кличка як голови КМДА з вимогою у триденний термін надати документацію щодо співпраці з "Київміськбудом".

Поява цього листа збіглася в часі з запуском через телеграми відео, як Кушнір грубо говорить про інвесторів будівництва. А присутній на ньому і ще вдруге не затриманий Максим Микитась каже: "А я вас попереджав".

Співрозмовники Цензор.НЕТ вважають, що Микитась є одним з тих, хто намагається зараз витягти максимальну вигоду від історії з Кушніром, щоб отримати назад свої об’єкти. При цьому дехто з них згадує, що Микитась ще років 5-6 тому мріяв зайняти місце Кушніра.

Як людина, яка сидить у СІЗО і має такий шлейф корупційних скандалів розраховує очолити найбільшу комунальну корпорацію, спитаєте ви?

Тоді зверніть увагу на кілька фактів, які відбуваються безпосередньо із самим "Укрбудом" в останні пів року – рік.

Вони свідчать про те, що Микитась, який успішно вийшов із СІЗО і не менш успішно туди повернувся, дуже ефективно повертає контроль над корпорацією.

03 січня 2023 року в Господарському суді м. Києва відкрито провадження у справі про банкрутство ТОВ "Укрбуд девелопмент". Заяву подала дружина Микитася Наталія.

Процедура банкрутства дасть змогу не платити борги перед містом, перед податковою, не платити навіть 15 мільйонів пайових внесків за ЖК "Рив’єра", який добудовував "Київміськбуд", але Кушнір відмовився погашати цю пайову заборгованість.

У компанії "Укрбуд девелопмент" є основний кредитор – компанія "Фінансова компанія "Арагон".

У 2019 році, коли в "Укрбуду" виникли фінансові проблеми, частину активів компанії спробували перевести в гроші і вкласти в недобуди. Зокрема, це робилось і через компанію "Арагон". Так виник борг "Укрбуду" перед цією компанією.

Взимку "Фінансова компанія "Арагон" звернулося до суду із заявою про грошові вимоги кредитора до ТОВ "Укрбуд девелопмент". 8 лютого суд відкрив провадження і визнав борг "Укрбуду" перед компанією у понад 2 мільйони грн.

Суд вирішив запровадити мораторій на задоволення вимог кредиторів та ввести процедуру розпорядження майном боржника.

Це, прямо скажемо, псувало деякі плани родини Микитася.

І от, як розповідають джерела видання, 22 травня 2023 року, в ТОВ "Динекс", яке володіє 100 % корпоративних прав ТОВ "Фінансова компанія "Арагон", за підробленою довіреністю від 19 травня 2023 року було здійснено зміну складу учасників Товариства з Решетун М. В. на Михайлюк О. В.

А вже наступного дня відбулась державна реєстрація зміни керівника товариства.

А 22 травня 2023 року новим складом учасників ТОВ "Динекс" проведено зміну керівника ТОВ "Фінансова компанія "Арагон" з Решетун М. В. на Шестак О. С.

"Таким чином, за допомогою підробленої довіреності була проведена низка реєстраційних дій у ТОВ "Динекс", з подальшою зміною керівника ТОВ "Фінансова компанія "Арагон", з метою отримання контролю над одним з найбільших кредиторів ТОВ "Укрбуд девелопмент", що дозволить отримати право вирішального голосу в комітеті кредиторів у поєднанні з іншими контрольованими кредиторами", – каже співрозмовник видання.

Коли вони спробували отримати пояснення таких дій, їм відповіли, що це начебто відбувається за вказівкою заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

"Хоча в розмовах Татаров запевняє, що немає жодного стосунку до Микитася", – зазначає співрозмовник.

Узимку Цензор.НЕТ уже писав про аналогічну ситуацію із ТОВ "Фортабуд". Сталось це також після заяви про фінансові вимоги до "Укрбуду".

У вересні 2022 року ТОВ "Фортабуд" звернулось до Господарського суду м. Києва із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Укрбуд девелопмент", оскільки останній неспроможний сплатити борг. Попри те, що на цей момент справа закрита за рішенням Північного апеляційного господарського суду від 29.12.2022 року, ухвалою судді Господарського суду м. Києва від 15.11.2022 року вимоги ТОВ "Фортабуд" були визнані.

Відтак на момент провадження у справі про банкрутство ТОВ "Укрбуд девелопмент" ТОВ "Фортабуд" було ініціюючим та одним із найбільших кредиторів ТОВ "Укрбуд девелопмент" та входило до комітету кредиторів.

У грудні з інформації, що міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань одному з власників компанії (який володів часткою в розмірі 50% у статутному капіталі ТОВ "Фортабуд") випадково стало відомо про зміну директора ТОВ.

Попереднього керівника Костюченка замінили на "нового" директора Ящука Д. О.

Дані щодо зміни керівника були внесені приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Вадимом Рогачем.

Нотаріус вніс зміни на підставі того, що 19 грудня були проведені загальні збори компанії, на яких попередній керівник Павло Костюченко був замінений на Ящука Дмитра Олеговича.

Згідно з документами, Рогач посвідчив підписи учасника ТОВ Шевченка А. Д., що є власником частки в статутному капіталі "Фортабуд" у розмірі 50 %, та уповноваженого представника учасника ТОВ Костюченка П.В., що є власником інших 50 % – громадянина України Бреурош Є. Є., який діє на підставі довіреності, посвідченої консулом Генерального консульства України і Франкфурті-на-Майні від 30.11.2022 року, зареєстрованої в реєстрі за № 570/2097-22.

От тільки Костюченко не брав участі в Загальних зборах учасників "Фортабуд" 19 грудня. І ніколи не доручав Бреурош Є. Є. брати участь у загальних зборах учасників ТОВ від свого імені; ніколи не видавав вказаній особі довіреність на представництво інтересів.

Тобто, фактично за допомогою нотаріуса було здійснене рейдерське захоплення підприємства.

Потерпілі подали скаргу до Колегії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Міністерстві юстиції України, а також поліцією заяву до Нацполу, де було порушено відповідне провадження за ст. 358 ч. 1 КК України.

Проте на сьогоднішній день відповіді від колегії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Міністерстві юстиції України так і не отримано.

Фактично, взяття під контроль цих компаній дасть можливість Микитасю не сплачувати свої борги. З іншого боку, через невдоволених інвесторів (а будівництво дійсно незавершене і людям є чого висувати претензії "Київміськбуду") качати ситуацію і розраховувати повернути свої об’єкти. "І зараз він розмахує цим прапором, що в мене це рейдерськи у 2019 році забрали, тому поверніть все мені назад і я це добудую", – каже співрозмовник видання.

Плюс, активи "Арагону" свого часу були оформлені на дружину Микитася. Це також можна розглядати як ще один мотив дій.

Зараз, як запевняють співрозмовники видання, використовуючи адмінресурс, Мінюст і Офіс президента, Микитась переводить все на свій бік. І якщо це правда, то виникає питання: який у цьому зиск можновладців. І чи з часом не з’являться їхні друзі серед засновників певних будівельних компаній.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

12:06
Об "небесну сотню" витерли ноги: суд закрив провадження щодо 4 начальників "Беркуту" та ексчиновника МВС через закінчення строків давності. Це диверсія
11:50
Dragon Capital заявив про тиск на бізнес з боку БЕБ (тобто, ОП)
10:00
Китай і Бразилія опублікували спільне комюніке: підтримують "мирну конференцію" щодо України лише за участю рф
09:01
Глава Нацполу Іван Вигівський живе у будинку подруги, а сестра торгує пальним із фігурантами справ поліції. Він без проблем пройшовт"спецперевірку" СБУ (ВІДЕО)
08:10
Перша група пілотів з України закінчила навчання в США на F-16
08:04
Ворог втратив майже півмільона особового складу
20:00
У п'ятницю в Україні вдень +21-26°С, без опадів
18:03
Юрій Ніколов: Криза, яка є для нас можливістю змінити країну
17:51
Игровая зависимость: симптомы и профилактика
16:28
НБУ обмежить суми карткових переказів між фізособами

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]