Вірменія звернулася до росії та ОДКБ за допомогою у війні проти Азербайджану

|
Версия для печатиВерсия для печати

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян вночі 13 вересня скликав засідання Ради безпеки з приводу загострення ситуації на кордоні з Азербайджаном.

Про це повідомляє сайт Пашиняна.

У повідомленні уточняють, що, крім членів Ради безпеки, у засіданні взяв участь президент республіки Ваагн Хачатурян і президент Національних зборів Ален Сімонян.

На зустрічі обговорювали подальші кроки щодо ситуації на кордоні з Азербайджаном.

"Ухвалене рішення про офіційне звернення до Російської Федерації та до Організації Договору про колективну безпеку, а також до Ради Безпеки ООН з метою реалізації положень Договору про дружбу, співробітництво і взаємну допомогу щодо агресії проти суверенної території Республіки Вірменія", – ідеться в повідомленні.

Перед цим іністерства оборони Вірменії та Азербайджану заявили про загострення бойових дій на кордоні.

Про це свідчать заява Міноборони Азербайджану, та прессекретар вірменського оборонного відомства Арам Торосян, якого цитує newsarmenia.am.

"У ніч на 12 вересня підрозділи збройних сил Вірменії здійснили масштабні диверсії на напрямках Дашкасан, Кельбаджар і Лачин азербайджано-вірменського державного кордону.

Диверсійні групи збройних сил Вірменії мінували райони та шляхи постачання між позиціями підрозділів азербайджанської армії на різних напрямках, використовуючи гірський рельєф місцевості та наявні ущелини в темний час доби.

Внаслідок невідкладних заходів, вжитих нашими підрозділами з метою негайного запобігання цим діям, відбувся бій.

Деякі позиції, укриття та опорні пункти азербайджанської армії на території Дашкасанського, Кельбаджарського та Лачинського районів підрозділами збройних сил Вірменії, розташованими в напрямку населених пунктів Басаркечер, Істісу, Гаракільса та Горус, були обстріляні з різних видів зброї, в т.ч. міномети. Як наслідок – втрати серед особового складу, пошкодження військової інфраструктури".

"Є втрати серед особового складу та бойової техніки збройних сил Вірменії, задіяних у диверсійних діях" - повідомляє Міноборони Азербайджану.

"Підрозділи ЗС Азербайджану 13 вересня о 00:05 розпочали інтенсивний обстріл вірменських позицій з артилерії та великокаліберних знарядь у напрямку Горіса, Сотка та Джермука" - заявив 

прессекретарь вірменського оборонного відомства Арам Торосян.

Азербайджан звинуватив Вірменію в ескалації конфлікту – заява

Азербайджан заявив, що відповідальність за загострення ситуації на кордоні "лежить на військово-політичному керівництві Вірменії".

Про це йдеться у заяві Міноборони Азербайджану.

"Єдиною державою-агресором і окупантом в регіоні є Республіка Вірменія. Присутність особового складу і техніки збройних сил Вірменії в карабаській економічній зоні Азербайджану продовжується.

У відповідь на широкомасштабну провокацію Вірменії азербайджанська армія застосовує локальні контрзаходи, вогневі точки нейтралізовані.

Продовжувана Вірменією політика військового авантюризму та реваншизму, інтенсивний обстріл позицій азербайджанської армії на Кельбаджарському, Лачинському, Дашкасанському та Гедабейському напрямках протягом останнього місяця та масштабні провокації, які вона застосувала сьогодні, є основними причинами ескалації конфлікту.

Тому відповідальність лежить на військово-політичному керівництві Вірменії".


На цю тему:
 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:02
17 вересня в Україні подекуди місцями короткочасний дощ, гроза, до +27° тепла
19:11
Затримали двох 16-річних паліїв, які за гроші виконували завдіння рашистів
18:20
МЗС України запрошує представників ООН та Червоного хреста на Курщину
17:01
Оперативна інформація станом на 16.00 16.09.2024 щодо російського вторгнення
17:01
Оперативна інформація станом на 16.00 16.09.2024 щодо російського вторгнення
16:11
Боротьба з корупцією відіграє ключову роль у залучення інвесторів для відбудови України
15:44
В Одесі затримали агента рф, який шпигував за мобільними групами ППО та штурмовою бригадою «Лють»
14:43
Держзрада учасників злочинної організації, до складу якої входили нардепи та експрокурор
13:25
У соцмережі Телеграм поширюють фейк про роздачу продуктів нібито на честь 30 річниці організації
12:23
Влада Німеччини запроваджує прикордонний контроль на сухопутних кордонах країни

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]