ВАКС фактично відпустив на волю мера Мукачева хапугу Балогу

|
Версия для печатиВерсия для печати

Вищий антикорупційний суд дозволив зняти електронний браслет з мера Мукачева Андрія Балоги.

Цю інформацію повідомляє Суспільне з посиланням на адвоката Балоги Євгена Старцева.

За його словами, відповідне рішення слідчий суддя ВАКС ухвалив 23 серпня. Також суд дозволив виїзд Андрія Балоги з міста Мукачево в межах Закарпаття.

"Було клопотання про зміну обовʼязків, суддя розглянув його під час засідання та задовольнив. Відтепер діючий мер Мукачева має дозвіл виїжджати за межі свого міста до меж Закарпаття. Це повʼязано із виконанням ним службових обовʼязків", — повідомили Суспільному у пресслужбі ВАКС.

Читайте також: Удар по ОЗУ Балог: мера Мукачева Балогу та голову Мукачівської райради Ланя затримали через корупційну схему (ФОТО)

Мера міста Мукачево Андрія Балогу та голову Мукачівської районної ради Михайла Ланя затримали співробітники СБУ та НАБУ 25 червня.

За словами речниці СБУ в Закарпатській області Ванди Мільо, на сесії міськради міський голова забезпечив прийняття рішення про продаж ділянки за ціною, заниженою у майже 9 разів. При цьому покупцем ділянки виступило приватне товариство, фактичним контролером якого є голова районної ради.

"Підставою для цього стала експертна грошова оцінка із заниженою вартістю ділянки. За матеріалами справи, за це власникам компанії-оцінювачки дали хабар. Унаслідок таких оборудок із землею з ринковою вартістю 84,6 млн грн, її продали за 9,6 млн грн. Крім того, міський голова особистим рішенням надав товариству розтермінування платежу на 6 місяців", — сказала речниця.

Посадовцям, а також двом власникам компанії-оцінювачки та оцінювачу, готують повідомлення про підозру за:

  • ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);
  • ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем);
  • ст. 368-4 (Підкуп особи, яка надає публічні послуги).

26 червня вищий антикорупційний суд обрав меру Мукачева Андрію Балозі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з можливістю внести 30 мільйонів гривень застави. Невдовзі Балога сплатив заставу.

27 червня Вищий антикорупційний суд застосував до голови Мукачівської райради Михайла Ланя запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести 30 млн грн застави, а до ексначальника відділу міськради — тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою внесення 5 млн грн застави.

«Аргумент»


Читайте також: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]