Вирішення трьох питань зняло б будь-які претензії до офісу президента — Шабунін

|
Версия для печатиВерсия для печати

Якщо б офіс президента не блокував завершення конкурсу на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та старт конкурсу на призначення директора Національного антикорупційного бюро, а також усунув би з посади скандально відомого заступника голови ОП Олега Татарова, будь-які претензії з боку іноземних партнерів не мали б такого важливого значення.

Про це заявив керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін. 

Він зазначив, що куди б ситуація з заявами представниці Конгресу США Вікторії Спарц не розвивалася далі, Україна як наслідок може отримати проблеми з постачанням зброї. 

“З усіх звинувачень конгресвумен натвердішими є: заблоковані конкурси в САП і НАБУ, а також Татаров. Якщо по решті аргументів влада може відбиватся, то щодо перелічених вище - жодних шансів (бо кожна столиця в деталях знає ці історії)”, - написав Шабунін.

Він зазначив, що ці реальні аргументи вже не вперше б’ють по підтримці країни західними союзниками, а окремі гравці спеціально використовують ці реальні вчинки нашої влади з метою підірвати підтримку України. 

“Найкращий спосіб такі атаки зупинити - це зняти реальні претензії, а не скакати на конгресвумен (безвідносно чистоти мотивів останньої). Призначити переможця конкурсу на керівника САП. Припинити блокувати конкурс на голову НАБУ.  Звільнити підозрюваного в корупційному злочині Татарова, який працював на маріонеток кремля. І все - найтвердіші претензії знято. Поля для атаки на підтримку України немає. Постачанню зброї нічого не загрожує. Але, схоже, що найгіршій частині ОП важливіше зробити САП/НАБУ непрацюючими і зберегти Татарова на посаді”, - зазначив він.

Нагадаємо, що питання завершення конкурсу на посаду керівника САП, який між іншим триває уже два роки, і по суті для завершення потребує лише фінального засідання комісії, яка має затвердити свої ж результати оцінок, було одним із важливих у дипломатичних взаєминах між Україною та США напередодні російського вторгнення.

Нагадаємо, 8 липня Вікторія Спартц звернулася з офіційним листом до президента США Джо Байдена, закликавши його перевірити можливі зв’язки керівника офісу президента України Андрія Єрмака з росією.

На фото: Андрій Єрмак - багаторічний помічник народного депутата від українофобської "Партії регіонів", бандита Ельбруса Тадєєва, члена ОЗУ Бориса Савлохова. Сьогодні цей персонаж, який за адекватної влади ніколи б не пройшов спецперевірку СБУ, щоб зайняти будь-яку відповідальну посаду у державі, очолює Офіс Президента України (праворуч). Таких у 90-ті в підрозділах УБОЗ і Главка "К" СБУ називали "бандитський викормиш".

Та Олег Татаров, найвлучнішою характеристикою моральних якостей якого є слово "покидьок" - ставленик Андрія Єрмака, який сьогодні "курує" правоохоронні органи України від Офісу Президента. Фігурант кримінального провадження НАБУ про корупцію.

Висока вірогідність того, що знищення доказової бази у 140 найрезонансніших кримінальних проваджень керівником ДБР Олексієм Сухачевим 24 лютого було здійснено саме за їхнею усною вказівкою.

Діяльність Єрмака та Татарова має всі ознаки диверсії проти держави Україна. І тому розслідування їхньої антиукраїнської діяльності неминуче, як і покарання.

Подробиці скандалу читайте у публікаціях:

Навіть у Конгресі США підозрюють Єрмака у зраді та вимагають від Байдена дати пояснення щодо безпечності переговорів з ним

Про антиукраїнську діяльність ставленика А.Єрмака - очільника ДБР Олексія Сухачова:

ГБР в первый же день вторжения уничтожило секретные материалы 140 уголовных дел, многие из них касаются России

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]