Ворог просунувся біля Новогродівки, Завітного, у Торецьку та Птичому

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Сили Оборони України досягнули успіху біля Нововодяного. Ворог просунувся біля Новогродівки, Завітного, у Торецьку та Птичому.

Про це повідомляє DeepState.

ISW: Українські військові відступили на Покровському напрямку, щоб не попасти в оточення

Просування російських військ у напрямку Покровська призвело до відходу українських військ з позицій на південний схід від Покровська, і російські війська не змогли досягти своєї очевидної мети - тактичного оточення українських сил у цьому районі.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Геолокаційні кадри, опубліковані 22 серпня, вказують на те, що російські сили нещодавно захопили Птиче (на південний схід від Покровська) і просунулися далі на південь від цього населеного пункту, і, за оцінками ISW, це підтверджує російські заяви про те, що російські сили раніше захопили решту східного берега Карлівського водосховища в цьому район.

Просування російських військ на південь і південний захід від траси Т-0511 (Очеретине-Гродівка) нівелювало російські позиції на схід і південний схід від Покровська, замість того, щоб створити умови для тактичного оточення українських сил. 

Однак протягом останніх тижнів російські війська оточили українські сили, коли вони просувалися до траси Е-50 (Донецьк - Покровськ), і загроза тактичного оточення, ймовірно, спонукала українські війська до відступу. Речник української бригади, що діє на Покровському напрямку, визнав 22 серпня, що російський наступ спонукав українські сили до відступу, щоб вирівняти фронт і зберегти життя українського особового складу.

Кілька українських командирів, що діють на Покровському напрямку, повідомили Associated Press у статті, опублікованій 22 серпня, що новоприбулі українські новобранці на Покровському напрямку в деяких випадках відступили з позицій. 

ISW не спостерігав повідомлень про хаотичний відхід українських військ на Покровському напрямку, а відсутність швидких тактичних успіхів росіян у цьому районі дозволяє припустити, що українським військам вдалося вийти з оточених позицій протягом останніх тижнів. 

Розмови серед російських військових блогерів про тактичне оточення в цьому районі вщухли.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:51
13 вересня в Україні майже скрізь пройдуть короткочасні дощі, до +30° тепла
19:53
МЗС України оголосило демарш монгольській стороні в звʼязку з теплим прийомом російського фюрера
18:21
Військова контррозвідка MAD: Росія посилила шпигунство проти ФРН
17:16
Обрано запобіжні заходи ще двом співучасникам побиття бандитами ветерана у Смілі
16:52
СБУ затримала зрадника, який перетворив свою квартиру у «спостережний пост» за Силами оборони у Запоріжжі
15:52
Російські загарбники вбили трьох співробітників Міжнародного комітету Червоного Хреста
14:17
ВРП нарешті звільнила полтавського суддю-відмазувальника Сергія Гальонкіна
13:54
Судитимуть ексгенерала СБУ Наумова, який вкрав 4,1 млн грн
12:17
Українські бійці-спецпризначенці при виконанні завдань у Чорному морі збили Су-30СМ
11:21
У другому півріччі 2024 року економічне зростання в Україні сповільниться - МВФ

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]