Ворог просувається під Торецьком і Нью-Йорком

|
Версия для печатиВерсия для печати

Минулої доби ворог просунувся біля Лозуватського, Прогресу, Воздвиженки та Новоселівки Першої.

Про це повідомляє DeepState.

У понеділок, 8 липня, DeepState за підсумками вихідних повідомляв (1, 2, 3) про просування ЗС РФ в авдіївському операційному районі — поряд із Євгенівкою та Новоселівкою Першою.

У районі Мар'їнки, за інформацією DeepState, наголошується на втраті українськими силами окремих позицій у Красногорівці.

На торецькому напрямку DeepState заявляє (1, 2) про просування російських військ до Нью-Йорка (у 1951-2021 роках - Новгородське), а також на рубежі Дружба - Північне (до 2016 року - Кірово). Міноборони РФ у свою чергу відзвітувало про захоплення села Чигарі, яке фактично є південною окраїною Північного. Сергій Стерненко критикує командира 41-го ОМБр, що діє на торецькому напрямку, полковника Сергія Ромашку за «високі втрати».

Аналітик Еміль Кастехельмі з OSINT-групи Black Bird Group пише, що росіяни змогли надзвичайно швидко просунутися у напрямку Нью-Йорк — Торецьк, який залишався статичним з 2022 року. За його словами, у цьому слід звинувачувати ротацію українських військ. Наприкінці червня ЗСУ перекинули 24-у ОМБр із цього району до Годинного Яру, а вже згадувана 41-а ОМБр зайняла їхні позиції, але «щось пішло не так». Кастехельмі зазначає, що для стабілізації ситуації на цей напрямок також направлено 95-ту та 32-ту бригади ЗСУ.

Ситуація на торецькому напрямку за версією Black Bird Group

Тим часом на півночі Харківської області українським військам вдалося просунутися приблизно на 500 метрів у Глибокому. Це підтверджує відео обстрілу українських позицій у селі з боку ЗС РФ.

Офіцер запасу Сухопутних військ Фінляндії, OSINT-аналітик Пасі Паройнен оцінює проміжні підсумки настання російських військ на харківському напрямі. Він вважає, що командування ЗС РФ ставило перед військами три цілі: створення «буферної зони» на російському кордоні, встановлення артилерійського контролю над Харковом та відволікання українських резервів перед початком літньої кампанії. За словами Паройнена, третьої мети, на відміну від двох перших, було досягнуто: командування ЗСУ перекинуло на північ Харківської області значні сили — близько 14 бригад. Це призвело до виснаження українських резервів та складнощів із ротацією на інших напрямках.

Ситуація на півночі Харківської області за версією Black Bird Group

Вгорі: дитяча лікарня «Охматдит» у Києві після ракетного удару 8 липня. Фото: Thomas Peter / Reuters / Scanpix / LETA

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]