ВРП одноголосно відсторонила суддю Тандира від виконання обов'язків

|
Версия для печатиВерсия для печати

Вища рада правосуддя відсторонила до 25 липня 2023 року суддю Макарівського районного суду Олексія Тандира від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Відповідне рішення оголосив голова ВРП Григорій Усик на засіданні у п’ятницю, 2 червня.

"Вища рада правосуддя вирішила клопотання заступника генерального прокурора Войтенка Антона Борисовича задовольнити. Тимчасово, до 25 липня 2023 року, відсторонити суддю Макарівського районного суду Київської області Тандира Олексія Віталійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням кримінальної відповідальності", – оголосив Усик.

За відповідне рішення проголосували 13 із 13 присутніх членів ВРП.

Нагадаємо, що у ніч проти 26 травня голова Макарівського районного суду Тандир збив на смерть 23-річного нацгвардійця на блокпосту в столиці. Правоохоронці його затримали.

Суддя відмовився від освідування на вміст алкоголю та наркотиків, проте мав візуальні клінічні ознаки сп’яніння. Суд надав дозвіл на примусове відібрання в нього біологічних зразків.

За фактом ДТП розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп'яніння) Кримінального кодексу України.

Колектив Макарівського райсуду заявив, що не виправдовує дії голови суду та виступає за повне й неупереджене розслідування трагічної події.

27 травня 2023 року Вища рада правосуддя надала згоду на арешт Тандира. Цього ж дня Печерський районний суд на засіданні обрав запобіжний захід Тандиру – тримання під вартою до 21 липня без можливості внесення застави.

29 травня на зборах суддів Макарівського районного суду Київської області звільнили суддю Тандира з посади голови, наразі виконуючою обов’язки голови суду є Альона Косенко.

Фото: Укрінформ

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]