ВРП звільнила Інну Отрош з посади судді Господарського суду Києва

|
Версия для печатиВерсия для печати

Сьогодні Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення Інни Отрош з посади судді Господарського суду міста Києва.

Про це повідомив член Вищої ради правосуддя адвокат Роман Маселко.

"Щойно Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення Інни Отрош з посади судді у звязку із невідповідністю займаній посаді", - зазначив він. 

За таке рішення проголосували 11 членів ВРП, проти - 3.

Раніше ВККС одноголосно вирішила внести подання про її звільнення. Підставою для такого рішення став Висновок Громадської ради доброчесності. 

"Це вагомий вклад у реалізацію судової реформи та відновлення довіри до судової влади. Дякую колегам за законне і справедливе рішення", - додав член Вищої ради правосуддя.

Що відомо про Інну Отрош

У Висновку йдеться, що ГРД виявила дані, які дають підстави для висновку про невідповідність Отрош критеріям доброчесності та професійної етики.

"У досьє та поясненнях судді відсутня переконлива інформація про джерела походження ліквідного майна, витрат, отриманих благ судді та членів сім’ї чи близьких осіб, також легальні доходи, на думку розсудливого спостерігача викликають сумніви щодо їх достатності для набуття такого майна, здійснення таких витрат, отримання благ", - зазначено в документі. 

Загальна задекларована вартість наведеного майна станом на 2019 рік становить 5 266 081, 00 грн. Разом з тим, за даними ДРФО дохід за період з 2003 по 2013 роки становив 197 549,36
грн.

Інна Отрош-молодша - донька ексголови Печерського суду за часів Януковича Інни Отрош.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]