Як корупціонери знищують Національний авіаційний університет

|
Версия для печатиВерсия для печати

У жовтні 2023 р. офіційно запущено процедуру «знищення» реорганізації одного із сучасних флагманів вищої освіти – Національного авіаційного університету (далі за текстом НАУ). 13.10.2023 р. Кабінет Міністрів України підтримав рішення МОН України про реорганізацію Національного авіаційного університету (розпорядження КМУ від 13.10.2023 р. № 921 «Про реорганізацію Національного авіаційного університету»; наказ МОН України від 13.10.2023 р. № 1249 «Про реорганізацію Національного авіаційного університету»).

Шульга Володимир Петрович – голова комісії з реорганізації НАУ.   Найголовніше те, що на даній особі немає живого місця для того, щоб поставити клеймо «корупція». Володимир Шульга в минулому обіймав посаду голови Сумської обласної державної адміністрації з якої Указом Президента був звільнений (Указ Президента України № 733/2014 від 16.09.2014 р.). 

Доволі цікавим є сюжет в засобах масової інформації. В якому проведене журналістське розслідування стосовно діянь вище згаданої особи на посаді голови Сумської обласної державної адміністрації, які мають ознаки корупції. Посилання додається:

Не оговтавшись від корупційних скандалів 08.09.2015 р. В. Шульга обіймає посаду проректора з науково-педагогічної роботи та корпоративного розвитку НАУ. Тодішній проректор НАУ – Ярослав Вікторович Козачок в соціальній мережі прокоментував таке призначення та назвав його рейдерським захопленням. 

Втім, в 2018 р. Володимир Шульга був звільнений з посади наказом ректора університету. Підставою припинення трудових відносин стало грубе порушення трудових обов’язків, а саме перевищення службових повноважень.

Вашій увазі сюжет про доволі бурхливе життя В. Шульги, яке насичене скандалами, діяннями, які мають ознаки «корупції», відкритими кримінальними провадженнями по різних статтях Кримінального кодексу України, а також здійсненням масових обшуків майна останнього та у його родичів відповідними державними органами:

Все вищезазначене не стало перешкодою для Володимира Шульги! 13.10.2023 р. В. Шульга повертається до НАУ у статусі голови комісії з реорганізації. По кар’єрних сходах доволі стрімко зростає і вже 26.10.2023 р. відповідно до поданої заяви призначається МОН України, як в.о. ректора НАУ. 

В перші дні роботи комісії найважливішим завданням постає питання кадрів. Як зазначається в засобах масової інформації 20.10.2023 р. наказом голови комісії з реорганізації НАУ був призначений в.о. начальника Льотної академії у Кропивницькому – Сергій Неділько.

З приходом до керівництва Володимира Шульги почався масовий мобінг працівників структурних підрозділів. Проявлялось це в щоденних погрозах розправи, якщо відповідні працівники не припинять трудові відносини з вищим навчальним закладом за власним бажанням. Головою комісії було ініційовано перевірку укладених контрактів з працівниками, метою якої є пошук підстав для звільнення працівників, які не подобаються В. Шульгі. 

В. Шульга і його спільники вимагали від працівників написати за власним бажанням заяви на звільнення або переведення на посади нижчого рівня, зокрема наступних деканів факультетів НАУ: Смерічевський Сергій Францович; Нестеренко Катерина Сергіївна; Карпов Віктор Васильович; Зозуля Сергій Васильович; Завгородній Сергій Олександрович. Також примусили звільнити робоче місце без наявності поважних на те причин головного бухгалтера – Шевчик Олену Юріївну; начальника управління кадрів – Бондарчука Сергія Миколайовича. 

Саме найголовніше, що станом на сьогодні − 28.11.2023 р. вище згаданий пресинг (мобінг) відбувається по відношенню абсолютно до всіх працівників структурних підрозділів НАУ. З метою їх подальшого звільнення та призначення на їх посади людей з оточення голови комісії – пана Володимира Шульги. 

Масове звільнення кваліфікованих викладацьких кадрів безперечно вплине на якість освіти в одному з провідних навчальних закладів країни.

Не менш «цікавою» є ситуація з опаленням в НАУ. В той час коли в місті Києві ще в жовтні було успішно розпочато опалювальний сезон. Приміщення НАУ до сих пір не підключено до опалення. 

Станом на 20.11.2023 р. в структурних підрозділах НАУ було відсутнє опалення, взагалі не був розпочатий опалювальний сезон. В понеділок (20.11.2023 р.) студенти вийшли на мітинг (дані події були відображені в засобах масової інформації). До них вийшов В. Шульга і провів бесіду. В розмові зі студентами він наголошував, що основною причиною відсутності опалення в НАУ є те, що нинішнє керівництво вперше за 4 роки (тобто зі слів В. Шульги з 2019 по 2023 рр.) запускає опалення в університеті. Це повна МАЯЧНЯ! В НАУ ніколи не було проблем з опаленням. І на протязі чотирьох років крім зимового періоду з 2023-2024 р. у всіх приміщеннях, аудиторіях, кабінетах НАУ були теплі батареї. Це може підтвердити будь-який працівник і студенти НАУ.

Як себе веде Володимир Шульга після цього мітингу. Призначає розібратися в цій ситуації, а саме − хто допустив надати можливість висловити студентам свою думку і винних притягнути до відповідальності.

Безумство, тотальна корупція та відродження найгірших совкових авторитарних традицій, - ось ключові тези, які характеризую «правління» Володимира Шульги на посаді в. о. Ректора НАУ. 

З таким керівництво Національний авіаційний університет довго не протягне. 

Невже Міністр – Оксен Лісовий та його заступники не знали кого вони призначають на посаду голови комісії з реорганізації НАУ!?


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]