Як Росія проводитиме мобілізацію у 2023 році: інтерв’ю заступника начальника Генштабу Бурдинського, яке видалене з сайту МО РФ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Видалена стаття містить деякі важливі факти щодо мобілізаційного розгортання в РФ та підготовки нової хвилі мобілізації у 2023 році.

Юрій Бутусов, головний редактор видання Цензор.НЕТ, звернув увагу на такі фрагменти:звернув увагу на такі фрагменти:

Гучна історія - на сайті Міноборони РФ з’явилась, але згодом зникла дуже красномовна стаття "ОРГАНИЗАЦИОННО-МОБИЛИЗАЦИОННЫМ ОРГАНАМ ПРЕДСТОИТ И ДАЛЕЕ СОВЕРШЕНСТВОВАТЬ СВОЮ РАБОТУ ПО ВСЕМ НАПРАВЛЕНИЯМ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ".

25 Мая 2023 06:00

В Москве 27 марта 2023 года Главным организационно-мобилизационным управлением (ГОМУ) Генерального штаба Вооруженных Сил Российской Федерации был проведен сбор с руководящим составом организационно-мобилизационных управлений штабов военных округов, штаба Северного флота и военными комиссарами субъектов Российской Федерации.

Анализу итогов работы в 2022 году и постановке перспективных задач было посвящено выступление перед участниками сбора начальника Главного организационно-мобилизационного управления Генерального штаба Вооруженных Сил Российской Федерации – заместителя начальника Генерального штаба Вооруженных Сил Российской Федерации генерал-полковника Евгения БУРДИНСКОГО".

Зараз стаття доступна тільки за посиланням у кеші Google, і вона містить деякі важливі факти щодо мобілізаційного розгортання в РФ та підготовки нової хвилі мобілізації у 2023 році, я звернув увагу на такі фрагменти:

1. "В 2023 году необходимо своевременно провести организационно-штатное обеспечение формирования общевойсковой и воздушной армий, армейского корпуса, Азовского военно-морского района, пяти дивизий и 26-ти бригад, создания Московского и Ленинградского военных округов".

Тобто створення нових військових з'єднань та об'єднань у 2023-му потребує збільшення чисельності військ.

2. "В ходе проведения частичной мобилизации Генеральным штабом Вооруженных Сил Российской Федерации совместно с Минцифры России на Едином портале государственных и муниципальных услуг (Госуслуги) реализован сервис, позволяющий гражданам дистанционно подавать в военные комиссариаты заявления для записи в добровольцы или поступления на военную службу по контракту.

С момента реализации сервиса более 17 тысяч граждан в 2022 году добровольно изъявили желание принять участие в специальной военной операции".

Добровольців для війни в РФ немає, 17 тисяч чоловік - це менше двох дивізій, цього не вистачить, щоб навіть доукомплектувати російську армію в Україні, нових з'єднань не сформувати, тому російське керівництво готує мобілізацію.

2. "Создана база на 31,6 миллиона человек, в том числе на 2,9 миллиона граждан призывного возраста.

Получение из Единого регистра населения сведений позволит выявлять граждан призывного возраста, обязанных состоять, но не состоящих на воинском учете, а также лиц, принявших гражданство Российской Федерации и не явившихся в военные комиссариаты.

Наличие актуальной информации о номерах мобильных телефонов и адресах электронной почты, а также направление повесток через Единый портал государственных и муниципальных услуг обеспечит гарантированное оповещение призывников".

Мобілізаційний ресурс РФ визначений у 2,9 мільйона чоловіків, особлива увага буде приділятись призову переселенців, які отримали громадянство РФ нещодавно.

3. "Основная задача, определенная Президентом Российской Федерации В.В. Путиным как "наиглавнейшая задача государственной важности", – обеспечить во взаимодействии с главами регионов безусловное выполнение задания на отбор граждан на военную службу по контракту.

Основные усилия должны быть сосредоточены на комплектовании новых формирований и поддержании укомплектованности контрактниками группировки войск на уровне 95 – 97 процентов.

Эта задача должна быть выполнена безоговорочно".

Контрактники потрібні для збільшення армії на тривалий період і підвищення професійного рівня. Мобілізовані не вмотивовані тривалий час служити в армії та навчатись. Оскільки добровольців майже нема, то ставати контрактниками примушуватимуть  мобілізованих.

4. "В соответствии с решением Президента Российской Федерации организована работа по привлечению к участию в специальной военной операции сотрудников охранных предприятий".

Для охорони тила ЗС РФ мобілізують охоронців приватних структур.

5. "...из Донецкой Народной Республики и Луганской Народной Республики призваны по мобилизации 79800 человек, поставлено около 2 тысяч единиц транспортных средств".

Офіційна інформація щодо мобілізації "ЛДНР" оприлюднена вперше. Штатна чисельність 1-го та 2-го армійських корпусів становила близько 35 тисяч військовослужбовців, мобілізовано ще 80.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

12:01
Чому Польща так довго вирішує долю українських біженців
10:12
Президент України підписав указ, який закриває доступ військових до онлайн-казино - за це боровся сержант Павло Петриченко, який загинув у Донбасі
08:01
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 20 квітня
20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]