Юрій Бутусов: Чому для України так важливі танки Леопард-2, Абрамс і Челенджер-2 та що вони змінять

|
Версия для печатиВерсия для печати

Про це пише у своєму блозі головний редактор видання Цензор.нет.

  1. Наявність великого боєкомплекту до 120 мм гармат на складах країн НАТО. Танкова гармата калібру 120 мм широко розповсюджена, і запасів у світі багато - вистачить надовго навіть при інтенсивному застосуванні. Це ключова причина, чому нам потрібні ці танки.
  2. Нам передають роту найсучасніших танків Леопард-2А6 із сучасною автоматизованою системою управління вогнем, охолоджувальними тепловізійними прицілами, захищеним від перешкод зв'язком та автоматизованою системою управління, яка дозволяє отримувати максимальну інформацію про противника та наші підрозділи. Застосування сенсорів забезпечено надійною допоміжною силовою установкою. Такі танки - серед найкращих у світі у своєму класі на цей момент. Танків такого класу Росія не має, Леопард-2А6 має значні переваги над найкращим російським Т-90М "Прорив" за всіма основними показниками. Інші Леопарди є не такими сучасними машинами, але можуть бути модернізовані.
  3. Зміна тактики застосування танків. Танки НАТО не призначені для швидкісних "вривів" у посадки, вони набагато важчі - від 60 до 70 тон проти 45 тон у танків радянських зразків Т-64, Т-72, Т-80, Т-90. І спроба використовувати їх у якомусь швидкому бліцкригу, як танки радянського зразка - тобто усі вперед під супровід артилерії, на донбаському чорноземі буде приречена на поразку, бо без детальної розвідки місцевості та маршрутів руху танки просто застрягнуть. Танки НАТО оптимізовані під сучасну тактику пошуку та знищення противника, його екіпаж працює як "мисливець-вбивця". Тобто для виявлення та спостереження цілей і ураження високоточною гарматою. Танки оптимізовані для знищення противника на найбільш небезпечних ділянках фронту. У танках НАТО екіпаж може воювати тривалий час, там набагато комфортніші умови та максимально висока захищеність людей.
  4. Зміна системи експлуатації та ремонту. Це слабке місце нашої армії. Танки НАТО вимогливі до професіоналів, їх не можна довіряти слабо підготовленим танкістам. Якщо порушувати умови експлуатації, не підготувати кваліфіковані екіпажі та ремонтні підрозділи, не мати запасних частин, бодяжити пальне та мастила - танки швидко вийдуть з ладу і застрягнуть усіма своїми 70 тонами. І евакуювати таку махіну буде вкрай важко, оскільки техніки, яка могла б витягти такий танк, у нас небагато.
  5. Танки НАТО найкраще оптимізовані для бою в умовах сучасної мережецентричної війни, до якої не готова російська армія. Застосування у комплексі з ефективною тактичною розвідкою, дронами, якісне управління та взаємодія дозволять танкістам на Леопардах швидко знаходити та вражати будь-які цілі на полі бою на дальності прямого наведення. Ці танки можуть стати справжніми захищеними інформаційними хабами, для цього потрібно забезпечити екіпажам необхідний рівень ситуаційної обізнаності.
  6. Абсолютної зброї не існує. Якщо застосування танків НАТО не буде відповідати їхнім характеристикам, вони будуть втрачатися так само, як і будь-які інші танки. Бойова ефективність та втрати танків НАТО залежать від якості управління на усіх рівнях в першу чергу. Це не радянська та російська зброя, яка проектувалась як масова. Танки НАТО - це зброя якісної переваги. З якісним управлінням та застосуванням якісні танки будуть домінувати на полі бою.

На цю тему:

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]