Юрій Бутусов: Звільнення Хоренка без погодження із Залужним - політичні інтриги Офісу президента

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Командувач ССО ЗСУ генерал Хоренко заявив, що президент Зеленський звільнив його без відома самого Хоренка і без погодження його безпосереднього начальника – головнокомандувача ЗСУ Залужного.

3.11.2023 під час інтерв'ю генерал-майор Віктор Хоренко, командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ, дізнався від журналістів про своє звільнення. Відповідний указ оприлюднено на сайті президента Володимира Зеленського. Хоренко заявив у коментарі, що його безпосередній начальник – головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не знає про зняття Хоренка з посади, і сам Хоренко також почув про це з повідомлення у ЗМІ.

Отже, Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський втрутився в кадрові рішення у Збройних силах, порушивши процедуру звільнення командувача Сил спеціальних операцій.

Сам президент у своєму вечірньому зверненні ніяк не пояснив, чому він знехтував правами Залужного. А просто оголосив про звільнення Хоренка та призначення нового командувача ССО Сергія Лупанчука.

Джерела Цензор.НЕТ у керівництві ЗСУ підтверджують, що ні звільнення Хоренка, ні призначення Лупанчука із Залужним не обговорювалось та не погоджувалось.

Які висновки ми можемо зробити із заяви Хоренка?

  1. Офіс президента демонстративно образив генерала, причини цієї неповаги президент навіть не вважає за необхідне пояснювати військовим та суспільству.
  2. Заміна командувача ССО пов'язана з політичними інтригами, а не продиктована військовою необхідністю, інакше б Залужного запитали. Таким чином Офіс президента свідомо послаблює вплив в армії Залужного.
  3. Коли Зеленському та його піарникам вигідно – вони прикриваються Залужним та кажуть, що він сам ухвалює усі рішення. Але насправді вертикалі управління та відповідальності в армії не існує, бо кадрові рішення на себе перебирає сам Зеленський та його офіс, тобто Андрій Єрмак. Так само вони ухвалюють рішення в обхід Залужного щодо інших призначень на інші командні посади в армії.
  4. Зеленський боїться Залужного як можливого конкурента на майбутніх виборах. Зміна командувача ССО ЗСУ без погодження із самим головнокомандувачем може бути попередженням про кадрові рішення як щодо інших вищих керівників армії, так і щодо самого Залужного.

Юрій Бутусов, головний редактор видання Цензор.НЕТ

На фото: вдавана дружба

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]