Заступник міністра оборони Вячеслав Шаповалов привласнив 100 мільйонів на поставках бронежилетів

|
Версия для печатиВерсия для печати

Заступник міністра оборони Шаповалов привласнив 100 мільйонів гривень у березні 2022 року на поставках бронежилетів для ЗСУ - шокуюча кримінальна справа СБУ стосовно корупції в Міноборони України. Чи міг заступник красти без міністра Резнікова, чому Резніков не притягнений до відповідальності?

Відповідь на це питання надає Юрій Бутусов, головний редактор видання Цензор.НЕТ.

За таке керівництво міністерства оборони у воєнний час треба засуджувати до найвищої міри покарання - СБУ сьогодні пред`явило підозру ексзаступнику міністра оборони Вячеславу Шаповалову та екскерівнику департаменту державних закупівель Богдану Хмельницькому у розкраданні державних коштів, а така крадіжка під час війни дорівнює державній зраді. Про причетність самого міністра Резнікова нічого не сказано, хоча без візи міністра візувати такий контракт та переказати великі кошти неможливо. Тобто крім яєць по 17 гривень, про що офіційно заявила Державна аудиторська служба, деякі посадовці Міноборони причетні до розкрадання грошей ще й на закупівлі бронежилетів, ось цитата СБУ:

"Служба безпеки зібрала масштабну доказову базу, яка свідчить про корупційну діяльність колишнього заступника Міністра оборони України та екскерівника Департаменту державних закупівель цього відомства.

Посадовці причетні до розкрадання бюджетних грошей на закупівлі бронежилетів та зимової форми для підрозділів ЗСУ, які виконують бойові завдання на фронті.

Незаконна діяльність фігурантів завдала збитків державному бюджету України на загальну суму більше ніж 1 млрд грн.

За даними слідства, посадовці оборонного відомства організували оборудку на початку березня 2022 року.

Для її реалізації вони здійснили закупівлю в іноземної фірми майже 3 тис. бронежилетів на понад 130 млн грн. При цьому більше ніж 100 млн грн із цієї суми були привласнені учасниками оборудки.

Товарознавча експертиза, ініційована СБУ, встановила, що реальна ринкова вартість цих засобів захисту становить лише 25 млн грн.

Більше того, придбані бронежилети не відповідають заявленому класу захисту.

Також встановлено, що організатори "схеми" провели закупівлю оптової партії неякісних зимових курток і штанів для воїнів ЗСУ на загальну суму 900 млн грн".

Шаповалов та Хмельницький зараз під вартою.

Цікаво, що полковник Сил логістики Генштабу Євген Єлькін попереджав особисто Резнікова та Шаповалова про корупційні ризики саме на закупівлях бронежилетів та форми вчасно, але вони його не послухали.

У будь-якій країні НАТО міністр оборони після таких страшних злочинів подав би у відставку, але в Україні ніякої відповідальності влади не існує, а за будь-які тяжкі злочини призначають відповідальними виконавців, політичні керівники роблять вигляд, ніби вони нічого не знають та нічого не мають контролювати. А на високі посади призначають нових "фунтів".

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:11
18 вересня в Україні місцями короткочасний дощ, гроза, до +24° тепла
19:23
Привласнення коштів на укриттях цивільного захисту: БЕБ провело обшуки у підрядника та закладах освіти
18:11
Інноваційні функції відеокарт Palit
18:05
Більше тисячі членів Хезболли поранені в Лівані внаслідок кібератаки на їх пейджери
17:36
Факторы, влияющие на волатильность криптовалюты
17:33
СБУ знешкодила агентурну групу воєнної розвідки рф, яка шпигувала за підрозділами ЗСУ на Запоріжжі
16:32
ДБР повідомило про підозру старості округу та правоохоронцю з Рівненщини, які організували схему для ухилянтів
15:30
Wall Street Journal про загальні втрати України та Росії на війні: мільйон загиблих та поранених
14:20
"Слуги народу" прийняли законопроєкт про підвищення податків, закон почне працювати "заднім числом"
13:09
У МВС сподіваються на прийняття закону про тотальний відеонагляд до кінця року

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]