Збитки інфраструктурі України вже склали майже 63 млрд дол.

|
Версия для печатиВерсия для печати

Орієнтовна сума збитків, завданих всій інфраструктурі України через російське військове вторгнення, за місяць війни склала 63 млрд доларів або 1,8 трлн гривень.

Такі дані озвучила Дарина Марчак, перший заступник директора Prozorro. Продажі та керівник Центру аналізу публічних фінансів у Kyiv School of Economics, пише ЦТС.

У частині транспортної інфраструктури, згідно з озвученими даними, пошкоджені, знищені або захоплені:

- дороги – 8265 км – на суму 27 546 млн дол.;

- цивільні аеропорти - 8 - сума збитків 6 816 млн дол.;

- залізнична інфраструктура та рухомий склад - н/д - 2 205 млн дол.;

- мости та мостові переходи – 260 – 1 452 млн дол.;

- порти та портова інфраструктура - 2 - 622 млн дол.;

- військові аеродроми – 10 – 390 млн дол.

Втрату найбільшого у світі транспортного літака Ан-225 "Мрія" умовно оцінили у 300 млн дол.

Таким чином, сумарна шкода транспортній інфраструктурі України зараз оцінюється майже у 40 млрд дол.

У процесі підготовки звіту було отримано детальні дані від Міністерства інфраструктури України.

Зазначається, що проект "росія заплатить" фокусується на оцінці втрат фізичної інфраструктури України внаслідок війни та оцінці фінансової вартості цих втрат. В даний час у рамках проекту не здійснюється оцінка загальних втрат економіки, що включають не тільки прямі втрати інфраструктури, але також численні "побічні" втрати, які економіка зазнала внаслідок війни (закриття значної кількості підприємств; втрати мільйонами людей будинків та роботи; припинення інвестицій та і т.д.).

«Аргумент»

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]