Зеленський підписав закон, який вбиває систему протидії відмиванню грошей українськими політиками - Шабунін

|
Версия для печатиВерсия для печати

Глава ЦПК Віталій Шабунін згоден із заявою віцепрем’єрки Ольги Стефанішиною, що вступ України в ЄС можливий і без завершення війни.

Про це він пише у фейсбуці.

"Я погоджуюся з віцепрем’єркою Стефанішиною, що вступ України в ЄС можливий і без завершення війни. Не можливий цей вступ з жадібною і дрібʼязковою політичною елітою. Президент підписав закон, який фактично вбиває систему протидії відмиванню грошей українськими політиками", - зазначає Шабунін.

Він також нагадує, що боротьба з відмиванням коштів - одна з семи вимог для початку переговорів про вступ України в ЄС.

"Однією правкою політики ухайдохали систему фінансового моніторингу себе коханих, а значить, заблокували переговори про вступ України до ЄС. Очевидно, що цю правку доведеться відголосувати, пробачте, в зад. Сподіваюся, що відбудеться це якнайближче до виборів, щоб всі згадали, чим саме займалася влада під час жорстоких боїв на Донеччині. А влада скасувала пожиттєвий фінансовий моніторинг для політично значимих осіб - тобто для себе", - продовжує Шабунін.

Відтепер політично значимі особи (PEP) підпадатимуть під такий моніторинг лише протягом трьох років після звільнення з посади.

Дуже зручно, на переконання глави ЦПК, наприклад, для депутатів, яким треба легалізувати кеш, що його вони кілька років отримували в конвертах.

"Три роки після закінчення терміну "побідував", а там, тільки випавши з-під моніторингу, кешару легалізнув, та й живеш собі, як і годиться справжньому "слузі народу". Коли лобісти цього трешу переконують, що ніде в світі немає пожиттєвого фінмоніторингу, знайте - вони брешуть. Пожиттєвий фінмоніторинг PEP є, наприклад, в Австрії, Бельгії, Кубі, Данії, Єгипті, Ефіопії, Греції, Ісландії, Ірландії, Ямайці, Литві, Мексиці, Панамі, Норвегії, Сербії, Словенії, Іспанії, Британії та в багатьох інших", - переконує Шабунін.

"Заради можливості відмити бабло, частина влади зламала одну з семи обовʼязкових вимог ЄС щодо вступу туди України", - підсумовує він.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]