Звання Героя України для загиблого Романа Ратушного: Зеленський змушений відповісти на петицію

|
Версия для печатиВерсия для печати

Петиція, у якій просять надати загиблому військовому та активісту Роману Ратушного звання Героя України, набрала необхідних 25 тисяч підписів. Тепер на неї повинен відповісти президент Володимир Зеленський.

Про це йдеться на сайті президента.

На момент написання новини петицію підписали 25 121 людина. Авторка звернення Анна Литовченко надання звання пояснює тим, що Роман став символом покоління, що виросло під час Революції гідності та російсько-української війни. За свої 24 роки він брав активну участь у Революції гідності, боровся проти забудови Протасового Яру в Києві, а після початку повномасштабної війни долучився до захисту України.

Про Романа Ратушного

З першого дня повномасштабного вторгнення Роман доєднався до захисту України. Спершу він брав участь у боях під Києвом, а потім у складі 93-ї бригади «Холодний Яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом. Він служив у розвідці 2-го мотопіхотного батальйону. Роман загинув 9 червня в бою під Ізюмом.

Ратушний був одним зі студентів, яких силовики побили на Майдані у 2013 році. Згодом він очолив ініціативу «Захистимо Протасів Яр», що боролася з забудовою зеленої зони столиці — там зводив три багатоповерхівки дніпровський забудовник «Дайтона груп». Цю компанію пов'язують із колишнім чиновником Дніпра Геннадієм Корбаном.

У листопаді 2019-го Роман Ратушний заявив про погрози з боку забудовника і сказав, що вимушений переховуватися. З цією заявою він звернувся до президента та генерального прокурора.

Мер Києва Віталій Кличко під час прощання з Романом пообіцяв залишити Протасів Яр зеленою зоною. І 14 липня Київрада підтримала створення ландшафтного заказника «Протасів Яр».

Торік Ратушному вручили підозру за участь у протесті під Офісом президента 20 березня з вимогою звільнити засудженого Сергія Стерненка. Тоді учасники мітингу кидали в будівлю фаєри, підпалили табличку «Президент України» та розбили скло однієї з дверей будівлі ОП.


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]