Bloomberg: для перевезення нафти рф у світі формується «тіньовий флот»

|
Версия для печатиВерсия для печати

За останні пів року у світі різко зросла торгівля танкерами, які купують невідомі особи. Експерти зробили висновок, що для обслуговування інтересів Москви накопичується величезний «тіньовий флот» танкерів із невідомими власниками.

Вони перевозитимуть підсанкційну російську нафту, повідомляє Bloomberg.

«Якщо ви подивіться, скільки кораблів було продано за останні шість місяців невідомим покупцям, стане цілком зрозуміло, що для транспортування цього флоту створюється», – сказав Крістіан Інгерслев, генеральний директор Maersk Tankers A/S у Копенгагені, який керує флотом із 170 кораблів, жоден із яких не обслуговує Росію.

Напередодні 5 грудня, коли ЄС має заборонити імпорт російської сирої нафти та призупинити транспортування, фінансування та страхове покриття пов’язаних торгів, найважливішим питанням є те, чи буде достатньо суден.

За оцінками суднового брокера Braemar, щоб підтримувати 4 млн барелів на день російського експорту на Далекий Схід, до 240 суден потрібно буде додати багато суден, з якими нещодавно було здійснено транзакцію і які перевозили іранську та венесуельську нафту минулого року, щоб сформувати великий тіньовий флот, який підтримуватиме Москву.

«Відбулося різке зростання обсягів торгівлі танкерами після війни та напередодні крайнього терміну 5 грудня невідомими організаціями, розташованими в таких країнах, як Дубай, Гонконг, Сінгапур і Кіпр», – сказав Ануп Сінгх, керівник танкерного відділу досліджень танкерів Braemar.

Окрім цього, майже напевно буде сплеск перевезень із судна на судно. Це є наслідком як ризику санкцій через обробку експорту безпосередньо з російських портів, так і необхідності зіставляти кілька невеликих вантажів на більші танкери для далеких рейсів.

Однак це само по собі є логістичним викликом, особливо з Балтійського моря, найбільшого експортного регіону Росії. Трансфери з судна на судно передбачають, що одне судно маневрує поруч з іншим, прикріплюючи трубу, яка дозволяє перекачувати вантаж між двома перевізниками. Це може зайняти до двох днів, і найкраще це робити в тихій воді з гарною погодою. 

Нагадаємо, окрім часткового нафтового ембарго проти Росії, яке почне діяти з грудня, нещодавно лідери країн G7 завдали ще одного удару по російській нафтовій промисловості. В межах восьмого пакету санкцій вони домовилися запровадити стелю цін на російську нафту. Проте агентство Reuters після цього теж зазначало, що Росія може отримати доступ до достатньої кількості танкерів для доставки значної кількості своєї нафти, обійшовши таким чином обмеження цін G7.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]