Борислав Береза: Пташенята гнізда Кудрицького. Про те, як влада допомагає тікати за кордон злодіям Коломойського

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Суспільство активно обговорює втечу ватного депутата, прихильника Московського патріархату Артема Дмитрука. Його зникненню передувала істерика самого адепта російської церкви про те, що його хочуть або вбити, або посадити і там вбити. В принципі, нічого нового – це не перший (і підозрюю, не останній) прихильник руського міра, якому вдалося втекти за кордон. До нього це безперешкодно зробили такі відверті зрадники, як Андрій Портнов, Вадим Трубіцин, Андрій Деркач, Євгеній Мураєв, Олександр Єфремов та багато інших.

Це всім відомі імена. Але мало хто знає, щоодним з перших, хто відкрив цю "скриньку Пандори" втеч колаборантів та корумпантів саме під час "повномашстабки" був ніхто інший, як голова НЕК "Укренерго" Володимир Дмитрович Кудрицький. Який провів блискучу спецоперацію та сховав за кордоном від кримінальної відповідальності одразу двох своїх підлеглих. Причому першого з них він зухвало і безкарно переправив за кордон за службовим відрядженням ще влітку 2022 року, і тоді багато хто задався питанням – а що, так можна було?

Однак про все по порядку. Отже, від чого втікали топи Укренерго? Ну звісно ж, від кримінальних справ з мільярдними збитками. Зокрема, по справі компанії Юнайтед Енерджі з орбіти Коломойского. У лютому-березні 2022 року, коли російські війська тероризували Київщину, і Кудрицький, і Коломойський, мабуть, розсудили, що у Києві скоро замайоріють російські триколори, отже треба – ні, не мародерити, а, цейво – оптимізувати державні ресурси. І тому Укренерго взяло і відпустило Коломойському електроенергії на 1,4 млрд. Без оплати.

Але, як казав Коломойський, у кожному супермаркеті на виході є каса. Росіян відігнали, відкрили кримінальну справу, і пояснення Укренерго, що ми сиділи налякані у підвалі під артобстрілами (що б це не значило) у центрі Києва і не могли зупинити постачання Коломойському, викликали гомерічний регіт навіть у лояльного до Кудрицького НАБУ.

І тоді відбулася операція з порятунку рядового Кондрашова. 15 липня 2022 року голова департаменту адміністратора розрахунків, який згодом став головним підозрюваним з боку Укренерго у цій справі, вжух – і виїхав за кордон. Варто зауважити, що відрядження йому підписав директор з ринкових операцій НЕК Микита Вишневський, який теж фігурував у справі. А згодом, 24 лютого 2023 року за кордон втік і сам Вишневський. І цього разу відрядження йому підписав особисто Кудрицький. Ви оценітє красоту ігри, як казав покійний диригент фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

Виїжджав Вишневський на службовому автомобілі "Укренерго" (що там з ним, до речі?), що лише підтверджує, що ця операція ретельно планувалася, причому за безпосередньої участі найвищого керівництва державної компанії.

Увага, питання знавцям з НАБУ: чому Володимир Кудрицький доклав таких зусиль для організації втечі своїх підлеглих? Відповідь на поверхні: бо вони б його здали, як склотару, на першому ж допиті. Навіщо їм брати провину на себе, коли добре відомо, що бенефіціарами схем у держструктурах є їхні керівники, а середня ланка – лише виконавці, що доїдає крихти з барського столу. Голова НЕК організував втечу "пішаків", щоб вони не злили свого "короля".

А ви кажете – Дмитрук. Організувати схему на півтора ярди, сховати виконавців і залишитися у керма і у корита головної енергокомпанії держави – ось мистецтво.

Єдине питання – як НАБУ примудрилося досі не відкрити кримінальну справу за фактом втечі підозрюваних у кримінальному злочині? Адже є очевидними і сам факт втечі, і особа організатора цієї втечі. Пропоную підопічним пана Кривоноса не соромитися, бо виглядає так, що вони намагаються врятувати Кудрицького, як він рятував своїх менеджерів.

А ще дуже хочеться знати чи з цією історією теж хоче розібратися Зеленський? Чи це інше і ця історія, як і виїзд ще одного птенця Деркача з Енергоатома на призвище Бояринцев? Взагалі, так багато запитань, а відповіді поки немає. Поки що…"

Автор: Борислав Береза, політик і громадський діяч

(Джерело).

Зображення з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

08:15
США звинуватили держЗМІ Росії у роботі на спецслужби і ввели нові санкції
20:20
В Україні 14 вересня сильні дощі в Карпатах та на Закарпатті, до +31° тепла
19:34
Країни колишнього СРСР у Центральній Азії відмовляться від кирилиці
18:28
СБУ викрила посадовців українського холдингу, які будують судноремонтний завод для рашистів
17:02
СБУ і Нацполіція затримали ще 4-х поплічників рашисітв, які палили військові авто на Одещині
16:15
Донька Ірини Фаріон вимагає довічного ув'язнення для підозрюваного
15:22
У Кропивницькому голова ВЛК продавав «білі квитки» ухилянтам за ціною від 2 до 10 тисяч доларів США
14:13
З російського полону повернулись ще 49 українців, серед них - захисниці «Азовсталі»
13:48
"Слуги народу" хочуть обкласти податком всі міжнародні посилки
12:46
ДБР повідомило про підозру в ухиленні від сплати податків колишньому нардепу «Партії регіонів»

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]