Нардеп Дмитрук, який блокував закон про заборону московського патріархату, втік за кордон

|
Версия для печатиВерсия для печати

Нардеп Артем Дмитрук, який нещодавно отримав дияконські свячення в УПЦ МП, у суботу, 24 серпня, “засвітився” у Молдові.

Як повідомляє співрозмовник Главреда, дотичний до офісу прикордонної служби у Кишиневі, одіозного депутата помітили у поліції Штефан-Воде.

За словами джерела, Дмитрук у присутності слідчого писав заяву про незаконний перетин кордону. Ця стаття, уточнює співрозмовник, дозволяє отримати статус біженця.

“Дмитрук о 12:00 перебував у прикордонній поліції Штефан-Воде, писав заяву про незаконний перетин кордону, щоб його пропустили далі. Слідчий ставив йому питання. Уже, мабуть, виїхав з Молдови”, – розповів Главреду співрозмовник.

Водночас волонтер Ігор Лаченков зауважує, що дружина Дмитрука теж у Молдові.

Напередодні Дмитрук у своєму Телеграм-каналі стверджував, буцімто йому готують підозру. Це проросійський депутат назвав “спробою позбавити його вести політичну діяльність”.

Крім того, він поскаржився, що, мовляв, за нього “взялися спецслужби”.

Як відомо, Артем Дмитрук належить до лобістів УПЦ МП в парламенті. Він не підтримав закон про заборону російської церкви.

Дмитрук брав участь у пропагандистському фільмі блогера, підозрюваного у держзраді, Анатолія Шарія про події 2 травня 2014 року в Одесі, виправдовуючи агресію озброєних та проросійськи налаштованих громадян, котрі хотіли захопити владу в місті. 9 травня 2020 року депутат брав участь в організованому “Партією Шарія” автопробігу.

Народний депутат України Артем Дмитрук, відомий лобіюванням інтересів Московського Патріархату в парламенті, став іподияконом УПЦ МП.

Відомо, що журналісти Bihus.Info знайшли докази співпраці позафракційного народного депутата Артема Дмитрука з підозрюваним у п’яти злочинах проти України Сергієм Чертиліним.

У лютому 2024 року Дмитрук вніс заставу за монаха Києво-Печерської лаври ієродиякона УПЦ МП Павла Музичука, затриманого Службою безпеки України за підозрою у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України.

Дмитрука виключили з фракції “Слуга народу” в листопаді 2021 року.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

10:31
ВООЗ: збитки енергетичній системі України значно підвищують ризики в галузі охорони здоров'я
09:17
"Слуга народу" Куницький у центрі Києва вдарив людину
08:15
Рашисти поцілили ракетою у корабель з зерном у морській економічній зоні члена НАТО
20:51
13 вересня в Україні майже скрізь пройдуть короткочасні дощі, до +30° тепла
19:53
МЗС України оголосило демарш монгольській стороні в звʼязку з теплим прийомом російського фюрера
18:21
Військова контррозвідка MAD: Росія посилила шпигунство проти ФРН
17:16
Обрано запобіжні заходи ще двом співучасникам побиття бандитами ветерана у Смілі
16:52
СБУ затримала зрадника, який перетворив свою квартиру у «спостережний пост» за Силами оборони у Запоріжжі
15:52
Російські загарбники вбили трьох співробітників Міжнародного комітету Червоного Хреста
14:17
ВРП нарешті звільнила полтавського суддю-відмазувальника Сергія Гальонкіна

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]