Зеленський ще має довести, що він і покидьок Дмитрук - не "два чоботи пара"

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Нардеп Артем Дмитрук спокійно втік за кордон. І це при тому, що він вже давно мав би сидіти не в депутатському кріслі, а на тюремних нарах. А допомогли йому втекти явно дуже впливові люди - з вищих ешелонів влади. І ми знаємо чому...

5 років тому на тоді захмарному рейтингу Зеленського до Верховної Ради пролізло дуже багато маловідомих персонажів, яких і близько не можна було підпускати до сесійної зали Парламенту. Одним із них був "качок" і торговець спортивними харчовими добавками - Артем Дмитрук, який виграв мажоритарку в Одесі. І майже одразу він став одним із найбільш скандальних нардепів.

Дмитрук всі 5 років депутатства публічно виголошував антиукраїнські гасла й загалом пропагував імперіалістичну ідеологію так званого "русского міра". Він постійно грав на руку ворогу, особливо в контексті чутливих культурних питань. Він робив все, щоб розʼєднати український народ. 

А ще Дмитрук одразу проявив себе як корупціонер, який використовував депутатський мандат задля власного збагачення. Одна з ключових проблем Одеси, як і Києва, - це незаконні забудови, які буквально заполонили місто. І нардепа Дмитрук дуже часто обгрунтовано підозрювали у "кришуванні" таких забудов, при цьому у нього "дивним чином" почали з'являтися розкішні машини та інші сумнівні статки, які він нажив явно не на депутатську зарплату.

Восени 2021 року, після низки скандалів, Дмитрука таки виключили з фракції "слуг". І він увійшов до т.з. "групи Разумкова". Але пробув з цими новоявленими псевдо-опозиціонерами недовго. Навесні 2022 року одіозний нардеп з ОПЗЖ, злобудовник і топ-корупціонер Вадим Столар сформував свій "політично-бізнесовий проект" - депутатську групу "Відновлення України". І Дмитрук увійшов туди - разом з колишніми нардепами ОПЗЖ та кількома колишніми "слугами".

Під час повномасштабної війни Дмитрук активно продовжував використовувати свій депутатський мандат для роботи на шкоду Україні. Він постійно подавав клопотання про взяття на поруки колаборантів та активно і систематично поширював тези російської пропаганди... А паралельно не забував і про себе. Разом з іншим проросійським негідником і корупціонером - нардепом від "слуг" Олександром Куницьким він проводив явно незаконні і явно корупційні "депутатські перевірки" у підприємців - фактично займався рекетом. Під час однієї з цих рекетирських "перевірок" восени минулого року Дмитрук і Куницький жорстоко побили військового у Києві. А під час звичного для себе "депутатського рейду" в Одесі Дмитрук побив правоохоронця та відібрав у нього зброю.

Громадськість вимагала притягнути до кримінальної відповідальності проросійських нардепів-"тітушок" Дмитрука та Куницького. Ми вимагали реакції СБУ на явно зрадницьке шкідництво Дмитрука. Але наші заклики залишались непочутими...

Як наслідок, буквально кілька днів тому Дмитрук взагалі "пустився берега". Він публічно звинуватив українських військових у грабунках та насильстві над місцевим населенням під час військової операції у Курській області. Його заяви - слово в слово повторюють меседжі російської пропаганди. А потім він виголошував проросійські заяви вже на пленарному засіданні Верховної Ради - разом зі своїм колегою з групи Столара - колишнім "слугою" Євгенієм Шевченком.

Коли обурення громадянського суспільства перейшло через край, і все більше людей публічно вимагали від  влади притягнути Дмитрука до кримінальної відповідальності за всі скоєні ним злочини - від державної зради до банального рекету - Дмитрук оголосив, що він - "жертва політичних переслідувань". І втік з України... 22 серпня він незаконно  покинув територію України через Молдову, а вчора звідти вилетів до Італії.

І лише сьогодні - вже коли Дмитрук спокійно відпочиває в сонячній Італії - йому Генпрокуратура оголосила підозру! Хоча могла зробити це значно раніше по тим самим справам й посадити його, як мінімум, під домашній арешт! А коли здійнялася чергова хвиля обурення громадянського суспільства через всю цю ганебну ситуацію - ДБР розпочало розслідування за фактом незаконного перетину Дмитруком кордону.

Але очевидно, що все це профанація й Дмитруку дали спокійно втекти!

Чому? Пояснення насправді доволі просте. 

Чим же такий цінний для "слуг" цей проросійський рекетир, що попри очевидний скандал і репутаційні втрати для влади, вона йому створила всі умови для уникнення відповідальності? Відповідь криється у приналежності Дмитрука до групи Столара. Група цього злобудовника - це вірна опора "слуг" в усіх важливих для них голосуваннях. Без голосів групи Столара не обходиться жодне голосування за якийсь особливо корупційний чи антисоціальний законопроект. А якщо законопроект особливо одіозний і водночас важливий для влади - Столар може забезпечити переважну або навіть стовідсоткову присутність своїх нардепів. Тоді навіть він сам - один з найбільш злісних прогульників у Верховній Раді цього скликання - приходить і голосує. І звісно, що за таку допомогу і підтримку влада має Столару чимось "віддячувати". А він має "віддячувати" нардепам своєї групи. А чим не "подяка", коли в обмін на підтримку корупційних та антинародних законопроектів ви маєте фактичну депутатську недоторканність?!  

Всі нардепи групи Столара, і сам їх "господар" в числі перших, мали б вже давно сидіти у в'язниці. Але не сидять. Деякі мають підозри - Юрченко, Ісаєнко, Гунько. Але їх ті підозри особливо не хвилюють, вони спокійно ходять до парламенту і "вирішують питання". Тепер підозру має і Дмитрук. Але оскільки зараз ця справа має особливий резонанс, то він вирішив пересидіти за кордоном. І звісно влада не могла  відмовити у допомозі нардепу з групи Столара - адже вони чи не найбільш вірна опора парламентської більшості "слуг"!

Враховуючи все вищесказане, наша партія Народовладдя вимагає звільнити голову Державної прикордонної служби та забезпечити кримінальне покарання всіх причетних до цієї втечі! При цьому звертаємо увагу, що винна й СБУ, яка роками ігнорувала, навіть під час повномасштабної війни, відверто проросійську діяльність Дмитрука.
 
Винен в цій втечі також і Генеральний прокурор Костін, який гальмував справи проти Дмитрука, втім на цьому корупціонері й так немає де клейма ставити, й ми давно вимагаємо його звільнення. 

Але треба всім розуміти, що без відповідної протекції з Банкової Дмитрук не зміг би ні втекти, ні роками уникати відповідальності в Україні. А чому була і є ця протекція - ми вже пояснили, й це ще одна причина, чому "Віцепрезидент" Єрмак мав би бути давно звільнений та опинитися на лаві підсудних, цього разу як той, хто роздавав відповідні гарантії проросійським корупційним покидькам, збираючи голоси за проштовхування антинародних законів через Верховну Раду. 

Втім, якщо Президент Зеленський, який привів цього покидька Дмитрука у Верховну Раду, а Єрмака наділив фактично повнотою влади, обмежиться своїми сьогоднішніми "гнівними заявами" і не забезпечить звільнень та справжньої кримінальної відповідальності за цю ганьбу на найвищих рівнях, то залишиться тільки констатувати, що його насправді все це цілком влаштовує."

Автор: Юрій Левченко, голова партії "Народовладдя", народний депутат України VIII скликання, засновник Волонтерського центру "UA.HELP"

(Джерело).

Зображення вгорі: всі роки свого депутатства покидьок Дмитрук публічно знущався з українців і Держави Україна - без будь-якої реакції на його злочини з боку "зеленої влади", яка його привела до Ради. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

18:28
СБУ викрила посадовців українського холдингу, які будують судноремонтний завод для рашистів
17:02
СБУ і Нацполіція затримали ще 4-х поплічників рашисітв, які палили військові авто на Одещині
16:15
Донька Ірини Фаріон вимагає довічного ув'язнення для підозрюваного
15:22
У Кропивницькому голова ВЛК продавав «білі квитки» ухилянтам за ціною від 2 до 10 тисяч доларів США
14:13
З російського полону повернулись ще 49 українців, серед них - захисниці «Азовсталі»
13:48
"Слуги народу" хочуть обкласти податком всі міжнародні посилки
12:46
ДБР повідомило про підозру в ухиленні від сплати податків колишньому нардепу «Партії регіонів»
11:30
Росія скупила Кіпр: острів став ключовим плацдармом для російського впливу в ЄС
10:31
ВООЗ: збитки енергетичній системі України значно підвищують ризики в галузі охорони здоров'я
09:17
"Слуга народу" Куницький у центрі Києва вдарив людину

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]