Ченці монастиря УПЦ МП в Лаврі отримали інструкцію на випадок примусового виселення (ДОКУМЕНТ)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Серед ченців чоловічого монастиря УПЦ у Києво-Печерській Лаврі розповсюджують листівки-пам’ятки, як поводити себе на випадок примусового виселення з житлових приміщень.

Про рекомендований представникам УПЦ алгоритм дій LB.ua довідався з самих листівок, які є в розпорядженні редакції.

Зокрема, автори листівок посилаються на статтю 47 Конституції України і право кожного громадянина на житло. А також можливість виселення зареєстрованих за місцем проживання осіб лише за рішення суду.

“У разі, якщо Ваше місце проживання зареєстровано в приміщенні, в якому Ви живете, примусове виселення може мати місце виключно на підставі рішення суду”, - зазначено в документі.

 

У разі якщо мешканців монастиря намагаються виселити чи не пропускають на територію проживання, за інструкцією, їм слід викликати поліцію, зателефонувати в Офіс генпрокурора, Кабмін, МВС, Мінкульт, Офіс президента, а також в ДБР, якщо “протиправні дії” вчиняють співробітники поліції. Також запросити (на вибір) журналістів. І паралельно фільмувати усе, що відбувається. 

“Під час спілкування з тими, кому телефонуєте,  повідомляєте Ваше прізвище, ім’я, по батькові, місце, де Ви на даний час розташовуєтесь, викладаєте всю відому Вам інформацію про осіб, які перешкоджають дістатись власного житла і просите допомогти відновити ваше право на проживання”, - рекомендують автори листівок.

Як монахи взагалі змогли "прописатися" на території державного музею - питання до керівництва закладу. Яке роками спостерігало самочинне захоплення будівель, споруд і землі лаври і ніяк не перешкоджало злочинцям. На фото нижче: керівник Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Олександр Рудник, призначений Міністерством культури та інформполітики, не бачить причин для відселення церковників УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) із території заповідника. Про це він повідомив під час спілкування з журналістами «Схем», передає Радіо Свобода:

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]