Через загрозу вторгнення українська економіка щомісяця втрачає $2-3 млрд доларів – Шурма

|
Версия для печатиВерсия для печати

Через інформаційний стрес та ризик ескалації українська економіка безповоротно втрачає 2-3 млрд доларів щомісяця.

Про це заступник голови Офісу президента України Ростислав Шурма заявив в інтерв’ю російсько-українському виданню rbc.ua.

“Це і зупинені інвестиції, і додаткова інфляція, втрати у туристичній сфері, скорочення авіаперевезень”, – сказав він.

Шурма додав до цього переліку і спекулятивний тиск на фінансові ринки, що блокує запозичення, тисне на курс. “Це окрема сума. Спекулятивний тиск на валютний ринок – близько 1,5-2 мільярди доларів”, – сказав заступник очільника ОПУ.

Він зазначив, що "подушка" у розмірі 4-5 млрд доларів має бути достатньою, щоб продовжувати заплановані державні програми. Водночас зовнішня ситуація може змінюватись.

“2-3 млрд – це втрати для економіки. Тобто фактично збиток, який ми зазнаємо щомісяця. А 4-5 млрд – подушка, щоб у нас було все нормально із залученням ресурсів під розвиток. Ви ж бачите об'єктивно, який інвестор прийматиме рішення щось будувати в такій ситуації? Зрозуміло, що всі ставлять проекти на паузу. Не скасовують, але відкладають рішення. І зовнішні кредитні ринки тимчасово зачинені”, – пояснив Шурма.

За його словами, якщо рівень стресу буде таким самим, то це щомісячні втрати, починаючи з січня. “Якщо ситуація стабілізується інформаційно хоча б у такому стані, як зараз, то больовий поріг підніметься і за два місяці таких втрат уже не буде”, – підкреслив він.

Нагадаємо, внаслідок конфлікту з Російською Федерацією загальний обсяг невиробленої в Україні продукції у 2014-2020 роках склав 280 млрд дол. Блінкен заявляє, що через корупцію Україна втрачає 40 млрд дол щорічно.

Ростислав Шурма став новим заступником керівника Офісу президента України 23 листопада минулого року. Сім років він був генеральним директором «Запоріжсталі», яка входить до холдингу «Метінвест» Ріната Ахметова, й очолював партію «Опозиційний блок» у Запоріжжі.

"Мені не подобається його призначення до Офісу президента. Знаючи, які схеми він прокручував у Запоріжжі, цілком можливо, що він масштабує їх на країну" - зазначає головний редактор «Запорізького центру розслідувань» Сергій Сидоров. 

«Аргумент»


На цю тему:

 

 

 

 

 

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]