Європейський Союз може скасувати безвізовий режим з Грузією

|
Версия для печатиВерсия для печати

Європейський Союз може розглянути можливість скасування безвізового режиму з Грузією у разі подальшого "демократичного занепаду" в країні.

Про це пише газета Politico з посиланням на представника Єврокомісії, зазначає Суспільне.

За його співрозмовника, в ЄС "обговорюють всі варіанти, включаючи можливе тимчасове скасування" безвізу. Він каже, що грузинська влада повинна була виконати певні вимоги, включаючи забезпечення захисту основних прав громадян та запобігти дискримінації.

"Звичайно, необхідна оцінка проведуть у разі такого розвитку подій, який становитиме ризик для внутрішньої безпеки Шенгенської зони, а також у разі подальшого демократичного занепаду в Грузії", — додав він.

Читайте також: Уроки для України: чому Грузія здається Путіну і які неочевидні зараз проблеми постануть перед нами після війни

Як пояснило видання, за угодою 2017 року громадянам Грузії не потрібна віза для відвідування країн ЄС, в яких вони можуть перебувати шість місяців на рік.

У травні 2024 року парламент Грузії затвердив закон "Про прозорість іноземного впливу", подолавши вето президентки країни. Його називають аналогом російського закону про "іноагентів". До та після ухвалення цього законопроєкту в країні відбувалися протести. Сотні тисяч грузинів вийшли на мітинги.

Законопроєкт зобов'язує неурядові організації та ЗМІ, які отримують понад 20% фінансування з-за кордону, зареєструватися як "іноземний агент". Згідно із законопроєктом, кожен, хто вважається "організацією, що просуває іноземні інтереси", має бути зареєстрований у держреєстрі.

Другий скандальний законопроєкт, який парламент Грузії ухвалив 17 вересня, прийняв у третьому читанні законопроєкт "Про сімейні цінності та захист неповнолітніх" і поправки до ще 18 законів. Зокрема, документами забороняються одностатеві союзи, зміна статі та "ЛГБТ-пропаганда".

«Аргумент»


Читайте також: 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]