ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті та втрати ворога на 18 червня

|
Версия для печатиВерсия для печати

За минулу добу на фронті відбулося 119 бойових зіткнень.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Російські обстріли України

Протягом доби російські загарбники завдали по території України два ракетних із застосуванням двох ракет та 32 авіаційних удари із застосуванням 39 КАБів, задіяли 475 дронів-камікадзе. Також ворог здійснив майже 2600 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах із ствольної і реактивної артилерії, мінометів, стрілецької зброї та озброєння бойових машин.

Бої на Харківщині

На Харківському напрямку сьогодні відбулося 14 атак ворога в районі Вовчанська та одна – поблизу села Липці. У Вовчанську 10 ворожих штурмів відбито. Ситуація залишається напруженою – продовжуються бої у чотирьох локаціях. Сили оборони продовжують заходи щодо посилення оборонних позицій та рубежів.

На Куп’янському напрямку від початку доби кількість бойових зіткнень збільшилась до 14. Наші воїни відбили 9 атак противника поблизу Синьківки. Одна ворожа атака в районі Степової Новоселівки успіху також не мала. Тривають бойові дії біля Піщаного, Берестового та Степової Новоселівки. Ситуація контрольована.

Бої на Сході

На Лиманському напрямку кількість боєзіткнень досягла 13. Російські окупанти намагалися просунутися в районах Греківки, Макіївки, Тернів, Торського та Серебрянського лісу. Вісім атак відбито українськими захисниками. Ще точаться бої біля Греківки, Тернів та у Серебрянському лісі. Наші воїни на напрямку здійснюють заходи для нарощення стійкості оборони.

На Краматорському напрямку штурмові дії ворога поблизу Кліщіївки успіху не мали. Тривають боєзіткнення у районах Григорівки та Часового Яру.

Найгарячіша обстановка залишається на Покровському напрямку. Ворог не полишає спроб відшукати слабкі місця в нашій обороні, безперервними штурмовими діями намагається вклинитися в бойові порядки українських підрозділів. Сьогодні здійснив 42 атаки, 32 з яких відбито. Тривають бої в районах Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Сокола. Сили оборони вживають заходів щодо недопущення просування противника. Попередні втрати агресора за сьогодні на цьому напрямку склали майже 300 окупантів вбитими та пораненими. Знищено одну бойову броньовану машину, чотири автомобіля та три ворожі гармати.

На Курахівському напрямку на цей час доби кількість бойових зіткнень збільшилась до 11. Окупанти концентрують зусилля у напрямку Красногорівки, де три їх атаки відбито, а чотири – ще продовжуються. Біля Георгіївки та Парасковіївки активність ворога успіху не досягла. Вживаються заходи щодо недопущення просування окупантів.

Бої на Півдні

На Придніпровському напрямку російський агресор тричі атакував наші підрозділи на лівому березі Дніпра. Успіху не мав.

На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

Втрати ворога

Від початку повномасштабного вторгнення РФ українські захисники ліквідували близько 528 620 російських окупантів.

Про це повідомляє пресцентр Генштабу.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.06.24 орієнтовно становлять:

  • особового складу ‒ близько 528620 (+1230) осіб,
  • танків ‒ 7974 (+16) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 15307 (+20) од,
  • артилерійських систем – 13959 (+32) од,
  • РСЗВ  – 1104 (+0) од,
  • засоби ППО ‒ 853 (+0) од,
  • літаків – 359 (+0) од,
  • гелікоптерів – 326 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 11187 (+20),
  • крилаті ракети ‒ 2297 (+1),
  • кораблі /катери ‒ 28 (+0) од,
  • підводні човни - 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 19031 (+40) од,
  • спеціальна техніка  ‒ 2344 (+7). 

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

19:56
Трамп заявив, що має спільну точку зору з Зеленським щодо необхідності завершити війну
18:31
Херсонська обладміністрація планує укласти договір з компанією, яка вже дурила державу
17:08
Директор заводу з поплічниками вкрали 36 млн грн на закупівлі запчастин для літаків ЗСУ
16:15
Харківську фірму, яка пережила російські обстріли, знищила повінь у Чехії
15:03
В Ніжині один з керівників райуправління поліції вбив військового
14:38
Пʼяний топ-чиновник з НБУ грозився "прострелити ноги" військовому
13:44
Рашисти завдали удару по відділку поліції у Кривому Рогу: загинула жінка
12:38
На Вінниччині затримали агента рашисів, який їздив за колонами ЗСУ, щоб дізнатися їхні маршрути і скоригувати по них удар
11:43
Ліки в Україні додатково захищатимуть від фальсифікації 2D-кодуванням
10:21
Британія передасть Україні більше самохідних гаубиць AS90

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]