Головний санлікар пояснив, що означає для медичної системи України повне знищення росією 183 лікарень

|
Версия для печатиВерсия для печати

В Україні за час великої війни пошкоджено 1327 закладів охорони здоров’я, а 183 — зруйновано й узагалі не підлягають відновленню.

Про це розповів у інтерв’ю Тижню головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

За його словами, є кілька наслідків цього, головним із яких є обмеження або нерівноцінність у доступі до медичної допомоги. Крім нищення інфраструктури, є й проблема відпливу медичних кадрів з постраждалих регіонів.

«Як швидке рішення запропонували варіант, коли формується пул лікарів, що готові переїжджати від області до області. І вони вахтовим методом заміщують ті когорти, які виїхали», – розповідає Кузін.

Крім того, в Україні зняли обмеження на максимальну кількість пацієнтів у одного сімейного лікаря:

«Ми ухвалили рішення, якщо раніше лікар сімейної медицини мав норму щодо кількості пацієнтів, то тепер цю норму знято. Лікар може мати більше пацієнтів, ніж було передбачено в довоєнний час. Отакі прості рішення просто знімають бюрократичні обмеження на надання медичної допомоги».

Загалом проблеми медицини, спричинені війною, відчутні не тільки у найбільш постраждалих від війни східних регіонах, але й у західних.

«Проблема — перевантаження лікарів, які надають медичну допомогу в західних областях. Ми розуміємо, що було велике переміщення зі сходу на захід. Можете собі уявити медичну інфраструктуру західних областей, яка була розрахована на певну кількість населення. Тепер навантаження збільшилося в рази. Це означає, що лікарі не завжди можуть приділяти адекватну кількість часу, щоб проводити відповідний скринінг, діагностичні дослідження. Ми розуміємо, що якість може втрачатися через таку велику кількість вимушено переміщених осіб», – заявив головний санітарний лікар.

Вгорі: зруйнована лікарня у Волновасі. Фото: Alexander Ermochenko/REUTERS

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]