Канівський Успенський собор суд перевів у державну власність

|
Версия для печатиВерсия для печати

Канівський Успенський собор, що на Черкащині, рішенням суду за клопотанням черкаської прокуратури повернули в державну власність.

Північний апеляційний господарський суд підтвердив доводи прокурора щодо незаконності набуття УПЦ МП права колективної власності на пам’ятку археології, розповіла Суспільному виконувачка обовʼязків речниці Черкаської обласної прокуратури Світлана Чубенко.

Собор понад 20 років перебував під Українською Православною Церквою Московського Патріархату.

За словами речниці, Північний апеляційний господарський суд підтвердив доводи прокурора, щодо незаконності набуття УПЦ МП права колективної власності на пам’ятку археології, історії національного значення — Успенський собор, що розташований у Каневі.

"Північний апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу предстоятеля Української православної церкви та залишив без змін рішення господарського суду Черкаської області, яким задоволено позов Смілянської окружної прокуратури в інтересах Міністерства культури та інформаційної політики України до виконкому Канівської міської ради, Київської митрополії Української православної церкви про усунення перешкод у здійсненні права користування і розпорядження майном, шляхом визнання незаконним та скасуванням рішення, визнання недійсним та скасування свідоцтва на право власності та повернення Успенського собору XII століття, як об’єкту культурної спадщини національного значення вартістю понад вісім з половиною мільйонів гривень", — деталізувала Світлана Чубенко.

Наразі вживають заходів щодо виконання рішення суду.

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

16:11
10 тисяч військових і 450 одиниць техніки: на Луганщині росіяни зібрали "ударний кулак" − DeepState
15:20
Чиновниці РДА нарахували мільйони соцвиплат родичам і друзям
14:18
Розкрадання 88 млн грн на ремонті офісу тотально корумпованої Держміграції: отримав підозру екскерівник ДМС
13:42
Син посадовця Вінницького комісаріату, вимагав 20 тисяч доларів США за оформлення виїзду за кордон
12:02
Родина експосадовця СБУ казково розбагатіла після його звільнення з УЗ (ВІДЕО)
11:55
Заарештовано 2 директорів департаментів Ibox bank за міскодинг для нелегальних казино
11:24
Інформаційні атаки на військових: дискредитація заради політичних інтересів?
10:01
Єврокомісія створює аудиторську раду, яка контролюватиме використання 50 млрд євро Україною
09:01
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті та втрати ворога на 18 червня
08:00
На Ростовщині після атаки БПЛА палає нафтобаза

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]