Канадський конгрес українців розкритикував фінансування Канадою фільму про рашистів

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Канадський медійний фонд (Canada Media Fund) використав кошти платників податків на підтримку фільму, який виправдовує російську агресію – таку оцінку висловив Конгрес українців Канади в зверненні 6 вересня.

У ньому організація вказала на те, що канадський уряд раніше висловлював стурбованість «впливом російської пропаганди», зазначає Радіо Свобода.

«Тоді чому Canada Media Fund використовує кошти платників податків для фінансування: фільму – Russians at War – знятого режисером, чиї попередні фільми транслювалися на Russia Today, російському пропагандистському каналі, що перебуває під санкціями уряду Канади?» – йдеться в повідомленні.

Конгрес вказує на те, що режисерка фільму Анастасія Трофімова потрапила на суверенну територію України разом із російськими окупаційними військами, таким чином порушивши українське законодавство. 

Сам фільм, зазначає українська спільнота, «намагається виправдати геноцидну війну й агресію Росії проти України, перекладаючи відповідальність на «пропаганду» або «туман війни» за злочини російських військ, які вторглися в Україну і які ґвалтують, катують, вбивають та дегуманізують українців».

Конгрес також розкритикував Міжнародний кінофестиваль у Торонто за показ цього фільму.

Організація опублікувала скріншот титру стрічки Russians at War, на якому видно, що він мав підтримку державно-приватного Канадського медійного фонду – за даними Конгресу, фінансування становило 340 тисяч доларів. Фільм є копродукцією Франції та Канади.

Фільму Трофімової, присвячений учасникам російської агресії проти України, також був презентований на Венеційському кінофестивалі 6 вересня. Це викликало обурення українців та користувачів соцмереж, які підтримують Україну.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]